• Почетна
  • СПОРТ
  • НАЈАВИО СУЗЕ У НОВОМ САДУ: Не жалим што опроштај није на Маракани!
Прочитај ми чланак

НАЈАВИО СУЗЕ У НОВОМ САДУ: Не жалим што опроштај није на Маракани!

0

Dejan-Stankovic

Легенда одлази у пензију! Прослављени српски репрезентативац Дејан Станковић одржао је конференцију за медије поводом опроштајног меча за репрезетацију након којег ће постати фудбалер са највише одиграни мечева за национални тим.

Као и увек када је разговор са новинарима у питању Станковић се трудио да одговори на сва питања медија што није изостало ни пред меч са Јапаном.

– Једва чекам да почне. Причао сам са људима из Савеза и рекли су да ће бити доста изненађења. Емоције су ту и понављам једва чекам да се нађем на терену. Нећу унапред да размишљам о сузама, али претпостављам да ће бити – рекао је Станковић који се осврнуо и на ривала:

– Јапан је ривал по мери и јако озбиљан тим којег предводи искусни тренер Закерони. Имају и одличне фудбалере, а Нагатому сам рекао да не запиње доста и првих 15-20 минута док сам ја на терену.

На питање новинара да ли остаје жал што се не опрашта на ”Маракани” Станковић је одговорио:

– Ја се опраштам од репрезентације Србије и по мени је Нови сад сасвим лепо место за одлазак у пензију. Наравно да сам на ”Маракани” доживео лепе тренутке. На крају, ту сам и дебитовао – истакао је Деки и напоменуо мечеве који су обележили његов репрезентативни циклус:

– Најлепше су утакмице где се одлазило директно на такмичења као што су Хрватска, Румунија и БиХ, али било је и оних као што су Азербејџан, Казахстан, СП у Немачкој где смо доживели дебакл од Аргентине. Када се све сведе, шта сам урадио и освојио, не мам за чиме да жалим.

Незаобилазна тема свакако је била и Црвена звезда, клуб у којем је Станковић стасао и чије име је летос било везано за функцију у Звезди.

– Мислим да је за мене још рано да се вратим у Звезду. Млад сам, тек сам изашао са терена. Било је неких разговора летос, али потребно је искуство за неку функцију – рекао је Станковић који је додао да се у скорије време неће бавити тренерским послом као и да Михајловић треба да остане селектор јер је доста тога доброг урадио.

(Телеграф)