Прочитај ми чланак

Надал променио спорт, изненадио навијаче, близу отказивања УС Опена

0

Рафаел Надал, шпански тенисер, хитно се вратио у Шпанију након америчке турнеје због повреде левог стопала. Сада, 10 дана пре почетка УС Опена одлучио је да промени спорт.

Освајач 20 гренд слем титула је неколико пута јавно истицао да му је голф велика страст, па је сада одлучио да 21. и 22. учествује на „Балеариц голф турниру“ који се одржава на Мајорци.

Надал има великих проблема са стопалом од чувеног полуфинала Ролан Гароса са Новаком Ђоковићем, због чега је био приморан да се повуче са Вимблдона, али и Олимпијских игара у Токију.

Надао се да ће моћи да се опорави за сезону на бетону, али му се у Вашингтону стање погоршало.

Изгубио је већ у другом колу од Лојда Хариса, а онда је одлучио да прескочи и Торонто и Синсинати.

Од тог тренутка није више тренирао онако жестоко као што зна, а сада се одлучио да учествује на аматерском турниру за мушкарце и даме старије од 25 година.

Многе је изненадило да ово ради непосредно пред УС Опен, па је остало питање да ли је ово само начин да се скрене пажња са припрема или најава одустанка. Свакако многи су одмах вратили филм само годину дана уназад када се десио овај сценарио, а који је завршен отказивањем учешћа у Њујорку. Одлука Надала се чека са нестрпљењем.

Више пута је истицао Рафа да му је голф омиљен после тениса. Прошле године је учествовао на овом турниру почетком септембра, а касније одлучио да прескочи УС Опен. Многи навијачи су у томе видели паралелу са садашњим тренутком јер се турнир играо крајем истог месеца.

Још увек нема званичних потврда да ће заправо играти на УС Опену, али ни отказивања. Проблем лежи у чињеници да за разлику од ранијих месеци не постоји ниједан видео снимак његовог тренинга, па чак ни од стране његове академије.