Прочитај ми чланак

МВП МАТИЋ ОДУШЕВЉЕВА Мурињо: Немања је посебан, савршен је за Јунајтед

0

Немања Матић је од стране навијача Манчестер јунајтеда изабран за најбољег фудбалера у победи над Вест Хемом (4:0) у првом колу Премијер лиге, али није одушевио само публику, већ и тренера Жозеа Муриња и саиграче.

Чак 74% навијача у интернет анкети гласало је за Матића, а у тој МВП-трци Ромелу Лукаку је као двоструки стрелац добио 17% гласова, док је 9% припало Полу Погби.

„Увек сам мислио за Немању да је играч са посебним квалитетима, још када сам отишао (из Челсија) знао сам да би могао да буде савршен играч за нас у Јунајтеду. Он је играч који је потребан овом тиму, управо због његових квалитета. Немања и Мајкл Керик, који и поред година има одређену улогу… То су момци које ја називам ‘играчима за стабилност'“, рекао је Мурињо после победе над „чекићарима“.

Одушевљен је био и Лукаку:

„Матић је светска класа, требао нам је играч попут њега, а како је одиграо против Вест Хема, сасвим је заслужио МВП признање. И офанзивно и дефанзивно је био заслужан што смо функционисали. Због њега су везни играчи могли да иду напред, због њега је Мики (Хенрик Мкхитарјан) могао да иде напред, што је стварно, за нас, офанзивне играче, сјајно када нам такви саиграчи прилазе. Сви смо били одушевљени, али нас ускоро чекају нови изазови, за које ћемо бити спремни. Матић је био најбољи играч на терену, ту треба бити искрен, а он ће и убудуће бити важан члан овог тима“, уверен је Лукаку.