Прочитај ми чланак

Мурињова прогноза за светско првенство

0

Jose_Mourinho1

Менаџер Челсија Жозе Мурињо прогнозирао је исходе у свим групама предстојећег Светског шампионата у Бразилу. Иако се у неким групама водио интуицијом, у другима је бирао селекције у којима наступају његови играчи из Челсија.
Да почнемо.

Група А – Бразил ће бити први, а за другу позицију ће борба бити баш неизвесна. Тесно, веома тесно. Међути, бирам Мексико. Имају добре играче, одличну домаћу лигу, из које долази велики број репрезентативаца.

Група Б – Наравно, Шпанија прва. Све су освојили претходних година, беспотребно је причати о њиховом квалитету. Међу Холанђанима имам доста пријатеља, зато бирам њих на другом месту ако већ морам. Али да напоменем и Чиле може да буде други.

Група Ц – Волео бих да видим Грчку и Обалу Слоноваче у наредној фази, управо због мојих пријатеља, али мислим да то није могуће јер је Колумбија сјајна екипа. Али нека, ја бирам моје пријатеље.

Група Д – Мени је овде најтеже. Не могу да кажем да ће Италија испасти, није у реду, јер био сам срећан у тој земљи. Ако кажем Енглеска, неће ми дати да радим следеће сезоне у Челсију. Помозите ми овде. Нека буде прва Италија, друга Енглеска.

Група Е – Не верујем да ће Француска опет доживети неуспех. Имају квалитет и морају да прођу као први. После њих, између Еквадора и Швајцарске, бирам Швајцарску.

Група Ф – Аргентина по квалитету мора да буде прва! Нигерија ће бити друга, имам једног играча тамо (Џон Оби Микел), и зато је бирам пре Босне. Емотиван сам, морам да подржавам своје играче.

Група Г – Веома тешка група. Мислим да овде ни једна екипа неће завршити са нула бодова. На крају, Немачка прва, Португал други, али искрено, прибојавам се наше утакмице са Американцима.

Група Х – Белгија има веома талентован тим. По мом мишљењу, Русија прва, Белгија друга – рекао је Мурињо на крају прогнозе.

Уколико је менаџер „плаваца“ погодио селекције које ће проћи групну фазу Мондијала, парови осмине финала чиниће: Бразил – Холандија, Обала Слоноваче – Енглеска, Француска – Нигерија, Немачка – Белгија, Шпанија – Мексико, Италија – Грчка, Аргентина – Швајцарска, Русија – Португал.

( спортал )