Прочитај ми чланак

Мурињо : Уз Србе, (против Хрвата) због Банета!

0

Murinjo i Banei

(b92.net)

Менаџер Челсија Жозе Мурињо биће вечерас уз екипу Србије, открио је он у ексклузивном интервјуу.

Мурињо је дошао у Београд да прати игру свог фудбалера Банета Ивановића.

После најаве његовог доласка на Маракану, спекулисало да је у питању жеља да прати неког од фудбалера којег би његова екипа могла да купи, а помињали су се Немања Матић и Лазар Марковић.

“Не, то апсолутно није тачно, били би бесмислено да четири дана после затварања прелазног рока ја долазим да гледам фудбалере, радио бих то прошле недеље”, рекао је Мурињо за нашу телевизију.

“Мој основни разлог доласка је то што волим велике утакмице, волим фудбал, стално га пратим и волим да идем на утакмице репрезентација и гледам своје играче. Сада сам дошао да гледам Ивановића, у следећем термину можда одем да гледам Белгију због Азара”.

Мурињо је одавно изјавнио да би волео да током каријере добије прилику да води репрезентацију Португала.

“У овом тренутку то није реално, јер не одговара мом темпераменту. Ја волим да радим са играчима свакодневно, што је посао клупског тренера, а не да их видим сваког месеца или једном у два месеца. Али једног дана, када будем старији, то ћу вероватно желети да радим. Посао селектора изузетно је тежак, јер носи са собом додатни притисак, свака репрезентација је емотивно важнија од било ког клуба, па је посао у њој много тежи”, рекао је Мурињо, који се није изјашњавао да ли би пристао да води још неку екипу осим Португала.

Мурињо је колегиници Нини Колунџији рекао да ће вечерас бити уз Србију.

„Једини разлог је Бане, јер знате да нисам повезан лично ни са једном екипом. Прошле сезоне, када сте играли у Загребу, био бих уз Хрвате, јер је тада мој играч био Лука Модрић. Данас је то Бане, а ја сам убвек уз своје играче“, закључио је Мурињо.