Прочитај ми чланак

МРКЕЛА: „Европа се чуди одакле Србији оволико талената“

0

Упркос раној елиминацији са Европског првенства у Азербејџану, кадетска репрезентација Србије оставила је више него добар утисак на турниру, а ФС Србије је добио много похвала на рачун рада са млађим категоријама.

Фото: uefa.com

Фото: uefa.com

Кадетска репрезентација Србије елиминисана је у групној фази Европског првенства у Азербејџану, пошто је у конкуренцији са селекцијама Шпаније, Холандије и Италије заузела четврто место са само једним освојеним бодом.

Неко би рекао да је такав резултат неуспех, али се директор млађих репрезентативних категорија при Фудбалском савезу Србије Митар Мркела не слаже са таквим судом.

„Остаје, наравно, жал што нисмо прошли „групу смрти“, али општа оцена свих је да Србија поново има генерацију великог потенцијала. Играли смо против три, можда, и најаче школе на Старом континенту и били равноправан ривал“ тврди Мркела.

Српски кадети ремизирали су са репрезентацијом Шпаније (1:1), а поражени су од Италије и Холандије на Европском првенству у Азербејџану.

„Можемо бити поносни на учинак наших момака који су показали да имају лепу будућност, а пред њима ће свакако бити прилика да у омладинском узрасту поново одмере снагу са најквалитетнијим репрезентацијама Европе“ истиче Мркела.

Прослављени српски фудбалер који са великим успехом води рачуна о млађим категоријама репрезентације Србије додао је да се његове колеге из Европе чуде одакле нашој земљи толико талентованих дечака.

„Добили смо велики број честитки за приказано у Бакуу и није тајна да се многи чуде одакле нам толико добрих генерација и играча“ закључио је Мркела.

Подсећамо да млађе репрезентативне категорије репрезентације Србије од осамостаљења земље бележе врхунске резултате, али и даље остаје проблем што момци који остваре успех у млађим узрастима не дају допринос у „А“ селекцији.