Прочитај ми чланак

МОЖЕ ЛИ ТО ИСПОД 80? Црно-бели нису издржали, нови пораз у Еврокупу (ТАБЕЛА)

0

Дуго се држала млада екипа Партизана, али финиш је припао искуснијем и квалитетнијем тиму.

Кошаркаши Партизана доживели су и четврти пораз ове сезоне у Еврокупу.

У мечу петог кола Групе Ц, екипа Мирослава Николића је вечерас пред око четири хиљаде навијача у дворани “Aлександар Николић“ поражена од  фаворизоване Локомотиве Кубањ са 93:83.

Почетак меча наговештавао је потенцијално изненађење, иако су црно-бели у ову утакмицу ушли без Новице Величковића и Марка Чакаревића.

Партизан је после првих пет минута игре водио са убедљивих 17:6, запажени су у тим тренуцима били и Вања Маринковић и Самјуелс, али гости су полако почели да “стежу“ одбрану, црно-бели су све теже стизали до поена, па се и предност полако топила.

После првих десет минута игре било је 24:21 за Партизан који ни током већег дела другог квартала није дозвољавао ривалу да преузме вођство. Млади Марко Пецарски је са пет везаних поена у другој четвртини дао значајан допринос таквом развоју догађаја, али у самом финишу полувремена црно-белима је понестало снаге.

Локомотива је повела са 38:34, после чега следи Партизанова мини серија од 5:0, али се после техничке грешке Вилијамс-Госу на полувреме ипак отишло минималним вођством гостију – 41:39.

Трећу четвртину обележила је “резултатска клацкалица“, екипе су  се смењивале у минималном вођству, све до последњег минута треће четвртине, када се Локомотива одвојила на 63:57.

То је био увод у још бољу игру екипе Саше Обрадовића на почетку последње четвртине, па је Локомотива стигла и до “плус 12“ – 76:64.

Црно-бели се нису предавали, узвратили су серијом 7:0, преко Милера, Маринковића и Самјуелса, али су потом остали и без свог новог центра, пошто је Самјуелс зарадио пету личну грешку.

Успео је Партизан са се примакне на 81:77, али више од тога није могао. После тајм-аута, гости експресно стижу до двоцифрене предности и питање победника било је решено.

Локомотиву је до тријумфа предводио Џо Регленд са 23 поена (тројке 5/9), а расположен је био и Дмитри Кулагин са 15.

У Партизану, Самјуелс 17 поена и 11 скокова, Вилијамс-Гос 18 поена (2/10 за два), Милер је уписао 15, а Вања Маринковић 13 поена.

‘Гробари“ пребројавају примљене поене – Може ли то испод 80?

Одбрана и даље највећа бољка црно-белих…

Још једна Партизанова утакмица на велики број поена, нажалост још више примљених, па је Локомотива на крају славила са 93:83 и нанела  црно-белима четврти пораз у пет одиграних мечева у Еврокупу.

После меча, присталица црно-белих критикују игру у одбрани, пребројавају све примљене поене у претходних десетак мечева, а критика нису поштеђене ни судије…

У прилогу су неки од њихових коментара.