Прочитај ми чланак

Могућ нови преокрет: Ђоковић у притвору док траје Аустралијан опен

0

Новак Ђоковић и даље исчекује епилог случаја у Аустралији где још увек није познато да ли ће играти на првом гренд слему сезоне или ће бити депортован, а Ален Ризви један од експерата у области имиграције износи своју теорију.

Ризви је својевремно радио у секретаријату за имиграције и каже да е случај тежак за власти у Аустралији.

„Овде нема лаке опције. Отказивање визе је тешко као и њено неотказивање. Тако изгледа када се загледа цео овај процес отказивања“, рекао је Ризви.

Он ипак објашњава како би све могло да се одвије.

„Хајде да претпоставимо да министар крене у процес отказивања Ђоковићеве визе. Он би морао да изда наредбу Пограничној полицији Аустралије, момцима који раде у тамним униформама и носе пиштоље, да се окрену против Ђоковића, изведу га рецимо са терена и претпостављам под пажњом светских медија. Одвели би га у центар за задржавање где би остао и тражио да аплицира за судску ревизију процеса. То би свакако значило да је у притвору, у Мелбурну док се одиграва Аустралијан опен“, каже Ризви.

Он истиче да је највећи проблем што политичари нису сигурни како да представе људима, а да то буде у корист владе у Аустралији.

Ризви наглашава и да ће овај случај бити показатељ за све будеће случајеве и представља ће нацрт како ће се влада понашати.

„Оно што нам ово говори јерда треба покушати да се имплементира ефикасан процес где би људи који аплицирају за долазак у Аустралију, морали да буду вакцинисани, и да се са тим носимо пре него што им гарантујемо визу, дакле пре њиховог уласка у земљу. Покушај да се носимо са тиме пошто су они већ ушли је жалосна пракса и иде против 30 година система развоја имиграције“, закључио је Ризви.