Прочитај ми чланак

Митрова глава дошла главе Беверену

0

13864427404830

Још један гол Александра Митровића – још једна победа Андерлехта. Српски репрезентативац је и удругом узастопном лигашком сусрету на стадиону Констант ван ден Шток водио белгијског шампиона до три бода, пошто је његовим поготком екипа Џона ван дер Брома сломила отпор Беверена (2:0), забележила трећу узастопну “тројку“ код куће и бар до недеље вече прескочила Генк на четвртој позицији Про Лиге

Гости су одолевали до 33. минута, а онда је Жиле центрирао са леве стране, а бивши нападач Партизана на препознатљив начин захватио лопту главом и матирао Кусеманса. Био је то Митровићев осми гол на 11 сусрета у првенству, што је сасвим задовољавајући учинак и дебитантској сезони, ма шта о њему говорили у Белгији.

Погодак нападача летос плаћеног пет милиона евра омогућио је Андерлехту мирнију игру и стрпљиву изградњу акција за други гол, који је и стигао средином другог полувремена, кад је Роналд Варгас искористио пас Ембембе и обезбедио победу.

Лука Миливојевић је цео меч преседео на клупи Андерлехта, док су у гостијућем саставу све време на терену били српски интернационалци Милош Марић и Далибор Веселиновић (зарадио жути картон), а бившег нападача Војводине, Абубакара Оумаруа није ни било у комбинацији за тим.

(Моцарт)