Прочитај ми чланак

„МИСЛИШ ДА ЋЕ ДА ШУТНЕ КАД ОНО…“: Српски кошаркаши у директној борби за плеј-оф

0

Јокићев Денвер је на осмом месту, Клиперси Теа и Бобија су девети, а Јута Игора Кокошкова десета

Клиперси и Нагетси су победили, Вулфси су изгубили. То је синоћни учинак клубова са српским играчима у својим редовима, а који су наступили синоћ у НБА лиги. Случајно, реч је о тимовима који воде жестоку борбу за плеј-оф.

Foto: Tanjug/AP

 

ТЕОДОСИЋ И МАРЈАНОВИЋ

Клиперси су победили Њујорк Никсе са 128:105, а Милош Теодосић је убацио седам поена (3/5 из игре, од тога 1/3 за три поена) уз пет асистенција, две украдене лопте и један скок и то све за 29 минута. Тео је био стартер, док је Бобан Марјановић добио само пет минута да проведе на паркету. Постигао је шест поена (3/4) уз три ухваћене лопте.

Најефикаснији је био Лу Вилијамс са 21 поеном и осам асистенција, док су по 19 убацили Остин Риверс, Тобајас Херис и Диандре Џордан који је имао и 20 скокова.

Најефикаснији у тиму Никса био је Енес Кантер са 18 поена уз 14 скокова.

Теодосић је поново имао неколико атрактивних асистенција. Погледајте…

БЈЕЛИЦА

Немања Бјелица је једини наш играч који је синоћ имао двоцифрен учинак.

Бјелица је у последњих неколико утакмица добио прилику у првој постави Минесоте, што је проузроковано повредом Џимија Батлера. Тренер Минесоте Том Тибодо, иначе не воли много да меша карте, па чланови прве петорке углавном могу да рачунају на високу минутажу, па је тако и наш Бјелица на синоћној утакмици против Јуте играо чак 45 минута.

Јута је победила са 116-108, а високој минутажи српског играча допринела је и чињеница да ће ова утакмица бити упамћена по чак три искључења.

Из редова Јуте је искључен из игре Краудер због сукоба са противничким тренером, док су у Минесоти у свлачионицу пре краја морали Џеф Тиг (постигао 25 поена, намеран фаул) и Карл-Ентони Таунс (13 поенам две техничке).

Руди Ђобер из Јуте је постигао рекорд сезоне са 26 поена, а у Минесоти је Ендрју Вигинс постигао 27 поена.

Бјелица је постигао 12 поена, уз 4 скока и по једну асистенцију и украдену лопту.

ЈОКИЋ

Денвер је победом у Мемфису (108:102) прекинуо низ од два поараза а Никола Јокић је после дуже времена завршио утакмицу са једноцифреним бројем поена.

Имао је по девет поена (2/5 из игре) и скокова, као и пет асистенција и једну украдену лопту у победи Денвера над Мемфисом.

Јокић је пет од девет поена постигао са линије слободниј бацања (5/7).

Денвер је забележио битну победу у борби за плеј-оф, а најбољи је био Гери Херис са 26 поена уз четири украдене лопте, 24 је постигао ВИл Бартон (шест скокова), док је 15 убацио Пол Милсап.

Гризлисе је предводио Марк Гасол са 22 поена.

ТАБЕЛА

Јута нашег тренера Игора Кокошкова (32 победе – 30 пораза) је тренутно 10. на Западу, са два пораза више од осмопласираног Јокићевог Денвера (34 – 28), док је Минесота на 6. месту, са истим бројем пораза као Денвер, али и четири победе више (38 – 28). На 9. месту су Клиперси…

Минесота је до јуче била трећа на Западу. Једна утакмица може да промени све