Прочитај ми чланак

Милош Стојановић први пик Звезде

0

sp-fudbal_310x186(Новости)
Ни после 20. седнице Управног одбора, закомпликована ситуација у Црвеној звезди није јаснија. Упркос најавама да би спортски директор Зоран Стојадиновић и тренер Рикардо Са Пинто могли да буду разрешени дужности, то се није догодило. Али, с друге стране, није дошло ни до решења нарушених односа унутар руководства. Како сазнајемо, јаз између две фракције чак је и већи, али су сви остали на својим местима, фокусирани да у наредних неколико дана успешно реше питање европске лиценце.

Док траје грозничава потрага за новцем којим треба да се намире дугови, стратегија за прелазни рок и нову сезону још није званично представљена. Иако није дефинитивно прецизирано и потврђено, Звезда је на добром путу да се окрене домаћем тржишту и сопственој школи, у процесу стварања тима који ће на првом месту с економске стране бити по мери клуба задуженог до гуше.

Први Звездин пик на домаћој “пијаци” требало би да буде краљ стрелаца Суперлиге Милош Стојановић. Искусни центарфор Јагодине заблистао је у управо завршеној сезони са 19 голова, па иако има 28 година занимљив је црвено-белима. Како сазнајемо, први контакт већ је остварен, али би проблем за Звезду могла да буде чињеница да се за Попаја интересују и један инострани клуб и још један домаћи суперлигаш.

Поред Стојановића, људи из Звезде “бацили су око” и на 21-годишњег Напретковог везисту Петра Бојића. Офанзивни фудбалер средине терена игра фантастичну сезону за Крушевљане, постигао је десет голова и постао најтраженији фудбалер Прве лиге Србије.

Доласке и потрагу за играчима на осиромашеном домаћем тржишту диктираће и евентуални одласци. Како је више пута истакнуто од стране Звездиних челника, сви играчи су на продају у случају добре понуде. Врата су отворена пре свега Бајковићу, Касалици, Миливојевићу, Мудринском, Младеновићу, као и капитену Милијашу чија велика примања представљају препреку на путу ка наставку сарадње.

Ипак, реалан проблем лежи у томе што тренутно једино Урош Спајић има конкретну понуду Тулуза, чији су емисари били и на преговорима у Љутице Богдана. У Звезди нису вољни да продају младог штопера за милион евра, али би их 50 одсто јача понуда вероватно “размекшала”, па би онда Спајић отпао из конкуренције играча на којима црвено-бели планирају да граде нови тим. То су пре свих голман Кировски, затим Вешовић, Мијаиловић, Милуновић, Михајловић, Ожеговић, мада се нико на “Маракани” не би бунио да их предводи Миливојевић, уколико не стигне адекватна понуда за репрезентативца.

Кад се говори о новом тиму не треба заборавити ни Дарка Лазовића, који ће после операције лигамената у најбољем случају бити спреман у јануару 2014.