Прочитај ми чланак

Милош Раонић отворено напао Ђоковића, поткачио и Јокића

0

Милош Раонић, канадаски тенисер црногорског порекла, потврдио је да је имао позив Новака Ђоковића да учествује на Адрија Туру.

Идеја српског аса била је да игра против Раонића у Црној Гори, али је, и поред тога што тамошње власти нису дозволиле, одбио такав предлог.

PRINTSCREEN

И то после дугог размишљања.

„Никада нисам играо пред већином мојих рођака, пред мојом баком, теткама, стричевима… Размишљао сам, али ако ће УС опен да се одржи, ипак сам одлучио да не идем у Европу, па назад. Осећао сам да је то непотребан ризик“, казао је Раонић за канадски ТСН.

Адрија Тур је одржан у Београду, али је због коронавируса отказано финале у Задру и такмичење у Бањалуци.

„Знам да је Новак био један од оних који је био против идеје о УС опену, рекао је да не види како Гренд слем турнир може да се одржи под тим условима. После свега што се догодило његово мишљење о томе више нема много тежине, не стоји много иза тога… За друге ствари мислим да је водио играче на позитиван начин, али ако гледамо сада ову ситуацију, биће му потребно вријеме да поврати поверење“, рекао је Раонић.

Он је прокоментарисао и изјаву Новаковог оца, Срђана Ђоковића, у вези Грегора Димитрова, који се први заразио.

„То су потпуно некоректни коментари. Било је и других ствари које су могле да узрокују све, можда Новаков одлазак на кошаркашку утакмицу и сусрет са Јокићем, који је касније био позитиван. Много је ту трачева у овом тренутку и мислим да је сврсисходније у овом тренутку фокусирати се на: ‘У реду, није успело, шта можемо да урадимо боље како бисмо вратили тениске турнире'“, закључио је рођени Подгоричанин.