Прочитај ми чланак

Милојко Пантић: Зар Мустафа да нам брани?

0

Milojko-Pantic-fudbalska-reprezentacija-Srbije(Блиц)

Доајен српског спортског новинарства Милојко Пантић у посве необичном издању емисије „Вече са Иваном Ивановићем“ на ТВ Прва, у једном тренутку извређао је голмана српске репрезентације и фудбалског клуба Партизан Владимира Стојковића назвазвши га „Мустафом“.

На тај начин Стојковића су називали навијачи Црвене звезде, након што је као некада заклети звездаш решио да, у једном тренутку своје каријере, дође у Партизан. Неопростиво, за присталице црвено-белих. „Мустафа“ је постао њихов начин да ставе до знања да је неко издао „праву веру“, као што је то у филму „Бој на Косову“ био случај са видаром Богојем који је управо у то променио своје име.

Но, једно је када то навијачи раде на стадиону, а друго је када доајен овдашњег новинарства тако назове репрезентативца.

Разговор у студију, у емисији која је емитована уживо, у једном тренуку дотакао се управо теме да ли је против Хрватске требало да буде Владимир Стојковић на голу, уместо Жељка Бркића који је био крив за други гол домаћих.

„Ово, сад ћу ти рећи, овај… и тим гледаоцима који то питају. Значи, Бркић или Стојковић? Значи, Мустафа је требало да буде на голу, јел тако!?“, рекао је Милојко Пантић.

Погледајте како је то изгледало: