• Почетна
  • СПОРТ
  • Милинковић Савићи заједно у Генк, Вања може да бира и између Удинезеа и Јунајтеда
Прочитај ми чланак

Милинковић Савићи заједно у Генк, Вања може да бира и између Удинезеа и Јунајтеда

0

1401802498867

Менаџер Зоран Стојадиновић потврдио да је талентовани тандем Војводине обасипан понудама, али да је због турбуленција на Карађорђу врло тешко закључити трансфер

Реалност српског фудбала је таква да просто битисање клубови зависе од продаје играча. Војводина није изузетак, али у овом тренутку свакодневно пословање Лала ометено је борбом две струје (Зоран Павловић и Коста Хаџи) за власт на Карађорђу. Трвење око фотеља, осим на Вошу, има значајан утицај и на судбине браће Милинковић Савић, Сергеја и Вање, који би овог лета требало да промене средину и отисну се у иностранство.

Али да ли ће се то и десити зависи од много фактора. Зоран Стојадиновић, познати фудбалски менаџер и бивши спортски директор Црвене звезде, појашњава о чему се ради и открива да на столу има понуде белгијског Генка за браћу, али и Манчестер јунајтеда и Удинеза за млађег Вању.

„Генк је најбоља понуда, јер би у том случају цела породица заједно ишла у Белгију што није мала ствар с обзиром на то да су у питању млади играчи. У случају да се тај трансфер не реализује имамо и друге опције. За интересовање Манчестер јунајтеда за Вању зна се од раније ако хоћемо да гледамо само паре – то је то! Али спортски је много боља варијанта Удинезе, пошто је питање колику би шансу добио на Олд Трафорду, вероватно би га селили на позајмице. У Удинама би бранио, па ако буде прави појавиће се и неки већи клуб“, каже Стојадиновић.

Генк и Удинезе нуде уговоре на пет година, а и за Сергеја и за Вању морали би да издвоје по више од милион евра. Додуше, Воши не би ишао сав приход, јер је Сергеј Милинковић Савић, како је раније открио Павловић, већ 50 одсто у власништву неименоване домаће компаније.

Међутим, највећи проблем су већ поменути сукоби у Новом Саду.

„Понуда има и за једног и за другог, али видите каква је сада ситуација у Војводини. Реално, нисам знао са ким да причам, али верујем да ће се то брзо разрешити и да ћемо посао завршити у року од седам до 10 дана. Понуде су на столу“, закључио је Стојадиновић.

( Моззартспорт )