• Почетна
  • СПОРТ
  • Милановић: Маракана би требало да буде национални стадион
Прочитај ми чланак

Милановић: Маракана би требало да буде национални стадион

0

Marakana1

(Танјуг)


ЈАГОДИНА – Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Горан Милановић рекао је данас да би стадион Црвене звезде – „Маракана“, требало да постане „храм српског фудбала“, односно национални стадион.

Милановић је казао да стадион Звезде треба да постане национални јер су се ту постигли највећи успеси српског фудбала, али и да је то најјефтинији и најбржи начин да се дође до националног стадиона.

„Национални стадион је национално питање. Сигуран сам да је коначно дошло време да то мора да се реши и да као и већина развијених земаља и ми имамо место на коме ће се играти репрезентативни фудбал. Ми имамо место које има традицију и које је оличење успеха, место на коме су направљене многе велике победе за српски фудбал и на коме су постигнути практично највећи успеси српског фудбала. То је стадион Црвене звезде Маракана“, рекао је Милановић.

Он је навео да сматра да држава, ФСС и Црвена звезда морају да донесу став о томе.

„То место, које је пуно и препуно позитивне енергије, морамо да претворимо у националну институцију и да стадион Звезде постане храм српског фудбала. Он је сада храм навијача Црвене звезде, али треба да га направимо мултифукционалним. Тиме би добила и Црвена звезда. Решили бисмо два проблема јер би они добили мултифункционални стадион, а српски фудбал имао би практично свој Вембли. У Енглеској постоји много добрих стадиона, али зна шта је храм енглеског фудбала“, оценио је Милановић.

Милановић, који је и председник фудбалског клуба Јагодина, рекао је да постоје услови да Маракана постане национални стадион.

„Уз заједничка улагања државе, Савеза и Црвене звезде можемо на најјефтинији и најбржи начин баш ту направити национални стадион, а са друге стране енергију, коју већ имамо у историји кроз велике победе које смо ту остварили, ми ћемо практично преточити у неку нову енергију српског фудбала. Тако се можемо надати да ћемо и у наредном периоду баш на том месту моћи да стварамо велике успехе у српском фудбалу“, казао је Милановић.