Прочитај ми чланак

Михајловић: Било би добро да ме наследи Стојковић

0

mihaj133608020131016134540

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао је да ће до половине новембра саопштити одлуку да ли ће остати на тој функцији и да би у случају његовог одласка „било добро“ да га наследи Драган Стојковић.

„Све ће бити јасније до новембра и утакмица које нас очекују половином месеца. Ако Томислав Караџић остане председник ФСС спеман сам на разговор, али то не значи да смо се већ договорили. Једина јасна ствар је, ако Караџић оде са места председника, онда нема разговора са његовим наследницима“, рекао је Михајловић за „Спортски журнал“.

Михајловићев уговор са Савезом истиче у децембру, а поједини медији спекулисали су да би на клупи српске репрезентације могао да га замени Драган Стојковић. Садашњи селектор сматра да би то било добро.

„Не занима ме ко шта пише и прича. Селектор сам до децембра, а после ћемо видети. Ако одем из репрезентације, мислим да би било добро да Пикси буде нови селектор. Нису то ствари о којима би требало да прича Синиша Михајловић, јер ће о томе одлучивати руководство ФСС“, рекао је он.

Михајловић је истакао да му је савест чиста и да ће селекција Србије бити озбиљна репрезентација ако настави добро да игра, „пошто се види да је на добром путу“.

„За више од годину дана колико сам селектор, смарам да смо направили много позитивног. Белгија је потрошила 10 година да би дошла до Мундијала. Ако све буде како треба, нама ће требати мање времена. Ово је дуг посао, морамо још да радимо да би све било како треба. С друге стране, мало је потребно да све падне у воду“, рекао је он.

Репрезентација Србије није успела да се пласира на Светско првенство 2014. године у Бразилу, пошто је заузела треће место у Групи А иза Белгије, која се директно пласирала на Мундијал и Хрватске, која ће кроз мечева баража са Исландом покушати да избори место на турниру.

Михајловић је рекао да би волео да се Хрватска пласира на Мундијал и да му је жао што је Савез отпустио селектора Игора Штимца.

„Жао ми је због његовог одласка, јер је постигао циљ и одвео екипу у бараж. Друга прича би била да квалификације почињу сада, са овом нашом репрезентацијом. Хрвати су имали оформљен тим који дуго игра заједно, а ми смо тек направили наш тим. Како су квалификације ишле својим током ми смо играли све боље, а они све слабије. Волео бих, ипак, да оду на Мундијал“, рекао је Михајловић.

Михајловић је додао да ће до краја следеће недеље бити познато са којим екипама ће репезентација Србије играти пријатељске утакмице у новембру и да ће Савез бирати најјаче противнике, међу којима су Пољска, Турска и Русија.

(Блиц)