Прочитај ми чланак

МЕКСИКО СЈАЈАН: Ћићарито ушао у историју, Јужна Кореја послата кући (ВИДЕО)

0

Фудбалери Мексика славили су и у другом сусрету на Мундијалу у Русији.

Селекција Мексика је након Немачке савладала и Јужну Кореју, било је 2:1 (1:0) на „Ростов Арени“, па се сада налазе на прагу пласмана у осмину финала, тачније само их пука теорија може одвојити од нокаут фазе.

foto: fifa

 

Прву велику прилику на утакмици имали су фудбалери Јужне Кореје, Мун је тукао главом након корнера, али је Гиљермо Очоа маестрално интервенисао, те је спречио везисту азијске селекције да дође до предности.

А онда, Јанг игра руком у свом казненом простору, Милорад Мажић је то одмах приметио, те је српски арбитар досудио једанаестерац у корист Мексика.

Карлос Вела је преузео одговорност, није погрешио, Мексико је повео са 1:0.

Само два минута касније, нова шанса за Мексиканце, овога пута је Лајун опробао свој ударац са ивице казненог простора, али је Чо маестрално успео да сачува мрежу.

До краја првог дела игре бележимо и добру шансу Ирвинга Лозана, нападач ПСВ Ајндховена је добро баратао са лоптом у казненом простору ривала, али је његова завршница била лоша, лопта је отишла преко гола Јужне Кореје.

Са вођством Мексика се отишло на одмор, да би након 15ак минута игре у наставку Гуардадо припретио, али је Чо још једном добро интервенисао.

Ипак, само осам минута касније, није могао корејски голман да сачува мрежу, Лозано проиграва Ћићарита, а овај рутински постиже гол за 2:0. Нападач Вест Хема је тако исписао историју мексичког фудбала, постао је први играч који је у дресу репрезентације Мексика постигао 50 голова.

У наставку су Корејци покушавали да дођу до гола, имали су прилика, али им је недостајала реализација. Умели су да створе непријатност Мексиканцима, али би у последњем тренутку нешто упрскали.

Очоа је имао једну интервенцију до краја сусрета, лагано је ухватио лопту након ударца Хванга.

Ипак, Корејци долазе до првог гола у Русији, нападач Тотенхема Сон је фантастично шутирао са ивице казненог простора, Очоа је био немоћан, али је било сувише касно за Јужну Кореју, како се играо трећи минут надокнаде.

На крају победа Мексика, који се сада налази на прагу пласмана у нокаут фазу.

Имају три бода више од Шведске, која вечерас игра са Немачком сусрет друге рунде, па би у случају победе, „Викинзи“ обезбедили пласман и себи и Мексиканцима у наредну фазу.

Победа Немачке би оставила одлуку о томе ко ће у наредну фазу за последње коло.