Прочитај ми чланак

Мекинро: Због Надала се јежим, Новак показао достојанство и класу

0

Џон Мекинро, некадашњи амерички тенисер познат је као фан Новака Ђоковића, али је овог пута "скинуо капу" због Рафаела Надала.

Надал је у недељу освојио 21. Гренд слем победивши Данила Медведева у финалу Аустралијан опена са 3-2 (2:6, 6:7, 6:4, 6:4 и 7:5).„Покушавам да се сетим већих повратака. Сећам се кад сам био сакупљач лоптица, чини ми се да је била 1975. и када је Мануел Орантес играо полуфинале УС опена“, почео је Мекинро причу за Еуроспорт.

Орантес је те године у полуфиналу играо са Гиљермом Виљасом и добио је у пет сетова, иако је губио 6:4 и 6:1 после прва два (4:6, 1:6, 6:2, 7:5, 6:4), да би на крају узео титулу победом над Џимијем Конорсом у финалу.

„Нажалост, био сам и сам део једног великог преокрета, где сам имао два сета вишка (меч са Иваном Лендлом на Ролан Гаросу 1984). То је веће од тога да је Циципас прошле године изгубио два сета вишка, иако је то био огроман моменат за Новака, да може да се врати и узме Ролан Гарос по други пут. Имајући све у виду и онога што се тиче Рафаела Надала… Није играо шест месеци, оперисао се, онда је имао ковид, па Новак који је са њим требало да се укрсти у полуфиналу. Видевши њега да уради овако нешто, рекао бих да је то највећи повратак у историји – бар од човека који је мене победио на Ролан Гаросу 1984, 3:6, 2:6, 6:4, 7:5, 7:5“, објаснио је Мекинро.

Изразио је жељу да сви имају исти број титула са највећих турнира.

„Волео бих да и Надал и Федерер и Ђоковић заврше на истом броју. Ок је ако имају по 21, али је у реду да имају и по 22. Већ сам видео да је Роџер твитовао, али и да је Новак послао поруку, то је стварно потез достојан класе. То је оно на шта се своди спорт. Оно чему смо сведочили од Надала је нешто због чега се човек најежи и због чега сањамо да будемо део таквог меча“, рекао је Мекинро.

Истакао је и да сумња да ће Федерер освојити још неки Гренд слем, а за Новака није сигуран хоће ли моћи да игра у Паризу.

Због тога лако може да се деси да Надал оде на 22 титуле, а да остали остану на по 20.