• Почетна
  • СПОРТ
  • Медитеранске игре: Сребро и брозна са српске стрелце!
Прочитај ми чланак

Медитеранске игре: Сребро и брозна са српске стрелце!

0

damir-mikec-i-zorana-arunovic.jpg
Репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић освојила је данас сребрну медаљу у дисциплини вазудушни пиштољ на Медитеранским играма у Мерсину, у Турској. Бронзану медаљу у истој дисциплини освојио је Дамир Микец.

Аруновић је у финале ушла са прве позиције, али је на крају златна испред Зоране била олимпијска вицешампионка из Лондона Францускиња Селин Гобервил са 202,5 кругова.

Репрезентативка Србије је имала 200,6 кругова, док је бронзу освојила Петра Добравец из Словеније са 175,5 кругова.

Бобана Величковић је са 383 круга заузела пето место.

Францускиња је максимално искористила нови систем такмичења, имајући у виду да је у финале ушла као последња.

„Иако се као последња пласирала у финале фантастично је пуцала. Упркос свим мојим покушајима нисам успела да је угрозим. Наравно да сам срећна због медаље, а за три дана ћу покушати да нападнем још једну“, рекла је Аруновић.

Дамир Микец је до последње две диаболе био на првој позицији, али је на крају са два хица од 8,8 и 8,4 изгубио предност и завршио на трећој позицији. Златну медаљу освојио је Шпанац Пабло Карера са 199,3 круга, а сребрну Турчин Јусуф Дикец са 198,7 кругова.

Андрија Златић завршио је на четвртој позицији са 158,6 кругова.

Сутра на стрелиште у дисциплини ваздушна пушка излазе Ивана Максимовић и Андреа Арсовић, као и Немања Миросављев и Дејан Пешић у мушкој конкуренцији.