• Почетна
  • СПОРТ
  • Медитеранске игре (22 јуни): Нова два злата и сребро за Србе!
Прочитај ми чланак

Медитеранске игре (22 јуни): Нова два злата и сребро за Србе!

0

lendjer
Иван Ленђер је у финалној трци на 100 метара лептир први стигао до циља, док је Александар Кукољ био најбољи у џуду. Кошаркаши у полуфиналу, рукометашице славиле на старту
.

Српски пливач Иван Ленђер освојио је златну медаљу на Медитеранским играма у дисциплини 100 метара лептир пошто је данас тријумфовао резултатом од 52,30 секунди. То је друго златно одличје за Србију у Мерсину, након што је у петак Велимир Стјепановић победио на 400 метара слободно (3:48,33). Ленђер је на циљ стигао испред двојице Италијана, Матеа Риволте (53,04) и Пијера Кодије (53,18).

kukolj-1339351969-173026
Успешни су били и џудисти Александар Кукољ и Љубиша Ковачевић. Кукољ је освојио златну медаљу у конкуренцији до 90 килограма, док је Ковачевић узео сребру у категорији до 73 килограма.

Репрезентативци Србије у веслању Андрија Шљукић у скифу и Милош Станојевић и Милош Вереш у дубл скулу за лаке веслаче успели су кроз данашње репесаже да се пласирају у финале на Медитеранским играма.

Млади Шљукић је у времену 7:33.53 минута заузео четврто место у репесажу и дошао до финала и борбе за одличја. Дубл скул за лаке веслаче до финала је дошао трећим местом у репесажу са временом 6:32.00 минута.

Финале су изборили и џудисти Љубиша Ковачевић и Александар Кукољ, у коме је најбољи био Александар.

Рвач Александар Максимовић такође се пласирао у финале у категорији до 66 килограма, а финална борба је око 18,45.

FoNet-SRBIJA-GRÈKAРукометашице Србије започеле су такмичење на Медитеранским играма победом над селекцијом Италије резултатом 38:27 (21:10). Изабранице селектора Саше Бошковића одлично су ушле у меч, повеле резултатом 9:1 и ту разлику постепено повећавале до краја меча.

Најефикаснија у нашем тиму била је Јелена Трифуновић са 12 голова, док је код Италијанки Кристина Георге имала 9 погодака.

– Прва утакмица је увек најтежа. Иако Италија није толико квалитетан противник, јако сам задовољан како су девојке одиграле. Свима сам пружио прилику да играју. Најважнија нам је утакмица у понедељак против Црне Горе. Дошли смо овде да освојимо медаљу, први степеник смо прошли, али има још доста да се игра – поручио је Бошковић.

Тим Србије у овој утакмици чиниле су: Катарина Крпеж, Сандра Филиповић, Јелена Трифуновић, Катарина Степановић, Маја Радојичић, Марина Живковић, Јелена Живковић, Јована Рисовић, Сања Рајовић, Тамара Георгијев, Јована Стоиљковић, Ана Качаревић, Маријана Танић, Драгана Цвијић, Сања Радосављевић и Јована Атанасковић.

Универзитетска репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Игарау Мерсину. Тим Оливера Поповића у другом колу групе Б је, после неизвесне борбе, савладао селекцију Тиниса са 80:73.

– Одиграли смо тешку утакмицу и потрошили доста енергије како бисмо стигли до победе. Тунис је дошао на ово такмичење са најбољом селекцијом која је недавно постала шампион Африке. Овај тријумф смо већ архивирали и окрећемо се наредном дуелу и борби за финале – истако је селектор српских „студената“ Оливер Поповић, чији тим ће наредни меч играти против Турске или Македоније

Србија – Тунис 80:73 (18:16, 23:20, 12:21, 27:16

Србија: Човић, Арнаутовић, Димић 14, Малешевић, Дреновац 11, Јовић 7, Живановић 10, Калинић 12, Балабан 9, Мајсторовић, Марковић 10, Настић 7

Тунис: Слиман 8, Абада, Книу 12, Ел Мабрук Кехрид 5, Ченуфи 9, Мухли 6, Гијаза, Бен Ромдан 10, Рзиг 4, Гадур 11, Мејри 8