Прочитај ми чланак

МАРЈАНОВИЋ: Агресивном одбраном до победе

0

Marjanovići

Осокољени трећим тријумфом у Евролиги и одличном игром против Лаборал Куће кошаркаши Црвене звезде Телеком путују у Скопље на мегдан екипи МЗТ.

Меч је на програму у недељу од 17 сати, а црвено-бели у главни град Македоније иду са намером да и даље остану усамљени на челу табеле регионалне лиге које су, победом на Задром у прошлом колу, заузели први пут после 2007. године.

Међутим, свима у табору црвено-белих је јасно да то неће бити нимало лак посао, с обзиром да је МЗТ познат као врло неугодан домаћин:

– Очекујем врло узбудљиву и тешку утакмицу. За нас је овај дуел веома важан јер желимо да сачувамо прво место. Неће бити лако, јер је познато да МЗТ игра изванредно на свом терену. То показује и податак да су код куће забележили четири победе, са Партизаном су играли егал меч и поражени су кошем у последњој секунди. Зато морамо да будемо максимлано концетрисани током свих 40 минута и не смемо да их потценимо – почео је причу Звездин центар Бобан Марјановић и додао:

– Добро познајем екипу МЗТ-а, против многих њихових играча сам већ играо, а са некима сам био саиграч као што су Никола Оташевић и Стефан Синовец. МЗТ има веома искусну и добру екипу. Тодор Гечевски је један од најстаријих али и најбољих играча, игра на завидном нивоу, али ми у Скопље идемо на победу. Да бисмо то остварили морамо да одиграмо веома ангажовано у одбрани, то је кључни фактор и наш највећи адут. Морамо то да искористимо на прави начин.

Црвено-беле ће у дворани Борис Трајковски сигурно сачекати узаврела атмосфера:

– Први пут ћу играти у тој дворани, али претпостављам да ће бити доста публике, а надам се да ће бити и наших навијача. Очекујем пуну хала и лепу атмосферу, а верујем да нас то неће изненадити јер смо већ навикли да играмо пред препуним трибинама – нагласио је Марјановић.

(Спортски журнал)