Прочитај ми чланак

Манџукић прославио гол усташким поздравом!

0

Марио Манџукић, репрезентативац Хрватске, прославио је данашњи погодак за екипу Бајерна салутирајући публици карактеристичним усташким поздравом са уздигнутом десном руком „За дом спремни“!

На утакмици Бундес Лиге између Нирнберга и Бајерна која је завршена резултатом 1-1, стрелац за Бајерн је у 3. минуту био хрватски репрезентативац Марио Манџукић. Након постизања поготка, Манџукић је појурио према навијачима Бајерна, зауставио се испред трибине , и у војничком ставу мирно са уздигнутом десном руком одпоздравио навијачима.

Можда овај гест Манџукића и не би изазвао већу пажњу да се није догодио само дан након ослобађајуће пресуде у случају генерала Готовине и Маркача, па се самим тим основано сумња да је овај догађај заправо хрватском играчу дао идеју да на овакав начин прослави погодак. На свим јучерашњим скуповима широм Хрватске где се славило ослобађање Готовине и Маркача уобичајени декор су били усташки симболи, па је и Манџукић очигледно „покушао“ да да свој допринос.

Интересантно је да су сви хрватски медији пренели да је Манџукић данас био стрелац поготка за Бајерн, али су „сасвим случајно“ поставили управо ову фотографију без икаквог коментара.

 

(Прес)