• Почетна
  • СПОРТ
  • Македонци не желе тренинг у Јагодини: Испод части нам је да тренирамо у “селу“!
Прочитај ми чланак

Македонци не желе тренинг у Јагодини: Испод части нам је да тренирамо у “селу“!

0

Stadion-FK-Jadodina-3

(Танјуг)

Репрезентација Македоније, уочи квалификационе утакмице за првенство света Групе А са Србијом, која се игра 15. октобра у Јагодини, одбила је да тренира на Градском стадиону Јагодине, док ће репрезентација Србије имати два тренинга 13. и 14. октобра.

О томе је генералног секретара ФК Јагодина Славка Гајина писмено обавестио менаџер “А” репрезентације Србије Александар Бошковић.

Неки македонски новинари су пре око 40 дана били против да Македонија игра у Јагодини и назвали је селом. Тражили су да то буде Београд. Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић – Палма је тада позвао Македонце да “дођу у ово село” и додао:

– Када једном дођете, стално ћете се враћати, Јагодина је спортски центар, а ФК Јагодина освајач националног купа у фудбалу.

Како је речено, Градски стадион, који прима око 14.000 гледалаца, испуњава све услове Светске фудбалске федерације за одигравање утакмица овог ранга.

То је још 18. септембра установила делегација Фудбалског савеза Србије (ФСС), приликом посете и разгледања стадиона. ФСС је финансирао куповину 2.500 столица за јужну трибину стадиона.

Продаја улазница интернетом је почела 1. октобра, а од понедељка (7.октобра) почеће и на благајнама стадиона у Јагодини и на продајним местима Тицкетилне у Београду.