Прочитај ми чланак

МАЈСТОРИЈА СРБИНА: Саиграчи одушевљени Јокићевим генијалним додавањем

0

Тројица српских кошаркаша играли су мечеве за своје НБА клубове протекли ноћи, а најзапаженији учинак имао је Никола Јокић.

Сомборац је славио против Орланда 125:107, за разлику од Немање Бјелице и Богдана Богдановића које су своје мечеве изгубили.

Јокић није био претерано распшоложен за постизање поена, али зато остале ствари је радио као од шале. Њему је фалила само једна асистенција за трипл дабл, пошто је меч завршио са 12 поена, чак 17 скокова, 9 асистенција четири блокаде и зарадио је једну техничку грешку.

 

А сви су одушевљени једном његим пасом када је лопту проследио саигртачу практично да је није ни примио лопту веч само једним додиром пшпроследио даље.

 

– Ја једноставно знам како игра. Чак и када не гледа, он вас види – рекао је Бартон после меча.

Бартон је са 26 поена био поприлично расположен за игру, као и Џамала Мареј који је убацио рекорд каријере – 32 поена. Милсап је имао 16, а Чендлер 13.

С друге стране, Спајтс је имао 19, Симонс и Фурнијер по 18, Гордон 13, док је Никола Вучевић убацио осам.

Богдановић није имао среће у мечу са Њујорк Никсима, његови тим је изгубио са 118:91, а Богдан је за 21. минут на аркету уписао 9 поена, две асистенције и имао 2 скока.

 

Најефикаснији у Кингсима су били Лабисиер са 19 и Филд са 17 поена.

Са друге стране Летонац Порцингис је био незаустављив са 34 поена, а пратили су га Ли са 20 и Кантер са 17 убачених поена.

Немања Бјелица је такође имао запажену минутажу, 20 минута је провео на пакету, али је такође имао и скроман учинак.

Само шест поена и седам скокова у поразу Минесоте од Финикса резултатом 118:110.

Вигинс је имао 27, а Батлер 25 поена у пораженој екипи, док су Ворен и Букер у Финиксу имали по 35.