Прочитај ми чланак

Магат мења Михајловића?

0

Sinisa Mihajlovic

Уколико Синиша Михајловић ипак одлучи да прихвати једну од понуда из Италије Фудбалски савез Србије ће морати да тражи ново решење за позицију селектора сениорске репрезентације. Према сазнањима листа Ало поједини чланови Извршног одбора већ су кренули у потрагу тачније определили су се за познатог немачког стручњака Феликса Магата, који се недавно спомињао и као будући тренер загребачког Динама.

Феликс Магат, који је својевремено водио и минехенски Бајерн, свакако није јефтин и Фудбалски савез Србије би у том случају морао добро да одреши кесу, али уколико би Немац одвео „орлове“ на Европско првенство у Француску то би нам се вишеструко исплатило. Опет, последњи пут када је репрезентацију водио странац, тачније Хавијер Клементе „орлови“ нису успели да преброде квалификације и да се пласирају на Европско првенство 2006. године.

Према сазнањима новинара истог листа један наш познати менаџер је већ контактирао Магата, који је троструки првак своје земље (два пута са Бајерном и једном са Волфзбургом) како би сазнао шта он мисли о овој идеји, па чак можда и ставио конкретну понуду на сто.

Опет, са друге стране умеренија струја у Извршном одбору залаже се да Михајловића, уколико овај уопште оде, замени Љубинко Друловић који је овог лета са омладинском селекцијом постао првак Европе односно остварио је највећи успех у историји српског репрезентативног фудбала.

(Спорт26)