Прочитај ми чланак

МАДРИД: Лајовић изгубио четвртфинале; али после 21 победе на шљаци и Надал пукао

0

Душан Лајовић изгубио од Кевина Андерсона у четвртфиналу Мадрида, крај једне, најава друге бајке.

После велике и неизвесне борбе Душан Лајовић изгубио је четвртфинални дуел против Кевина Андерсона на мастерсу у Мадриду, резултатом 6:7, 6:3, 3:6.

Српски играч одиграо је добар меч, поготово други сет, али је Јужноафриканац стигао до највећег успеха у каријери када се посматрају мастерси пошто је имао више снаге и концентрације у завршници.

Први сет обележила је резултатска клацкалица. Након што су разменили брејкове двојица ривала остали су сигурни на свом сервису због чега се ушло у тај-брејк који је Кевин Андерсон боље отворио направивши предност од 3:0, а убрзо потом и до 5:1. Српски играч успео је да врати два брејка и спасе једну сет лопту али не и да направи преокрет. Изгубљен први сет у последњем тренутку није пореметио 95. тенисера света пошто је у наставку заиграо много боље, и направивши само шест неизнуђених грешака, вратио је меч у егал.

У самој завршници понестало је снаге Лајовићу а његов пад у игри Андерсон користи да направи брејк за 3:1, што врло брзо претвара у победу, па ће у наставку турнира играти против победника меча између Рафаела Надала и Доминика Тима.

На другој страни Лајовић, који је ушао у главни жреб из квалификација, може бити задовољан својом игром у Мадриду с обзиром да је на путу до четвртфинала редом елиминисао Карена Качанова (38. на АТП листи), потом Ришара Гаскеа (29.), а онда и Хуана Мартина дел Потра (шести на планети).

ЗЕМЉОТРЕС У МАДРИДУ: Надал ПУКАО после 21 победе на шљаци

Аустријски тенисер Доминик Тим је савладао Шпанца Рафаела Надала у четвртфиналу Мастерса у Мадриду резултатом 2:0 (7:5, 6:3) и тиме вратио Швајцарца Роџера Федерера на прво место АТП листе, пошто Швајцарац има 8670 бодова, а Надал 7950.

https://twitter.com/DobleFaltaOk/status/994982822061502464

Овом победом је Тим окончао Надалов низ од 21 узастопне победе на шљаци, који је трајао готово читаву годину или 356 дана.

У првом сету је Надал имао више проблема на сервису. Већ у првом гему се суочавао са брејк лоптама да би у седмом гему изгубио сервис и Доминик Тим је повео 4:3. Ипак Аустријанац губи сервис у гему у ком је сервирао за сет, да би одмах потом одузео сервис Надалу за 6:5. Сличну грешку Тим није направио па је добио први сет 7:5 и тако окончано Надалов низ од 50 добијених сетова на шљаци.

https://twitter.com/DriveCruzado/status/994991255653412865

У другом сету је Тим узео Надалу сервис при резултату 1:1, да би „краљ шљаке“ узвратио у шестом гему. Одмах потом Надал опет губи сервис, а ту предност брејка Доминик није испуштао. Тим је други сет освојио у моменту када је Надал сервирао.

У полуфиналу ривал Доминика Тима ће бити Јужноафриканац Кевин Андерсон који је добио Душана Лајовића.