Прочитај ми чланак

Лукашенко ухапсио репрезентативца Белорусије

0

Антон Сарока, репрезентативац Белорусије и фудбалер БАТЕ Борисова, ухапшен је и налази се у затвору после протеста у Белорусији након изборне победе председника Александра Лукашенка.

Фудбалер БАТЕ Борисова је само један од многих који су протеклих дана жестоко протестовали, он је био револтиран јер је Лукашенко на изборима добио 80 одсто гласова.

Foto: Printscreen/Youtube

Сарока је био на протестима, а вест да је ухапшен објавио је портал “Бy Трибуна”.

Сарока је био у маси народа која је дошла у сукоб за припадницима полиције. У тим нередима је приведено око 5.000 људи међу којима је био и Сарока.

Он, додуше, није био једини спортиста, иза решетака су и хокејаш Динама Илија Литвинов као и ММА борац Алексеј Кудин.

Питање је шта ће даље бити јер се најављују нови протести.

На улицама Минска било је јако напето, у појединим деловима града могле су се чути и експлозије, извештају кажу и да су полицајци из пушака сачмара отварали ватру на демонстранте.

Агенције такође наводе да су људи скривали демонстранте у својим кућама после прогона од стране полиција на градским улицама.

Руски државни медији извештавају да је протекла три дана ухапшено неколико хиљада Белоруса, од тога велики број новинара (руских и белоруских), који су се водили као „нестали“ док после дуге потраге није утврђено да су у притвору.