Прочитај ми чланак

Луис Гаридо: Уживао сам играјући пред Делијама

0

Репрезентативац Хондураса Луис Гаридо није био најављен за први пролећни дуел са Јавором, али после одиграних 90 минута било је сасвим јасно да је та одлука тренера Александра Јанковића била 100 одсто исправна.

Брзоноги задњи везни има велики радијус кретања, енергичан је и игра једноставно, „на прву“, што се од играча његовог профила и очекује. Аплаузи на „Маракани“ значили су му исто ако не и више од похвала људи из струке.

– Пресрећан сам због дебија. Атмосфера на трибинама је била одлична, уживао сам да играм пред Звездиним навијачима. У почетку сам имао мало позитивне треме, али ми је подршка са трибина помогла да се опустим и концентришем само на терен. Очекујем да у наставку првенства будем још бољи – рекао је Гаридо.

С обзиром на то да је стигао последњег дана прелазног рока, а прикључио се тек после обавеза у селекцији, Гаридо признаје да још увек у игри постоји проблем језичке баријере.

– Сматрам да сам се добро разумео са саиграчима на терену, иако не говоримо исти језик. Верујем да ћу врло брзо савладати основне појмове како бих се још боље уклопио. Углавном слободно време проводим са Кадуом и Даудом. Каду је дуго у Београду, говори српски и уз њега ми је много лакше да се прилагодим.

Иако није стигао боље да упозна Београд, Хондурашанин је задивљен љубазношћу нашег народа који среће на сваком кораку, а о саиграчима има само речи хвале.

– Уверио сам се да се ради о добрим момцима и још бољим играчима. Засад је све у најбољем реду и очекујем да остваримо резултате које је клуб зацртао – нада се Луис Гаридо.

Улазнице за недељни меч са Радом на Врачару (14.00, ТВ Аренаспорт 1) могу да се купе на „Маракани“ од 11 до 17 часова и на дан утакмице на стадиону Обилића од 10 часова.

(Спорт.рс,