Прочитај ми чланак

ЛОШЕ: Српски ватерполисти избегли катастрофу против Грка у Рију

0

Ватерполисти Србије опет су ремизиали у Рију, играли су 9:9 (1:2, 0:2, 4:3, 4:2) са селекцијом Грчке у другом колу Олимпијских игара.

srbija grcka vaterpolo oiСлично као и у мечу са Мађарском, „делфини“ су и овај пут подбацили и избегли пораз надокнадивши четири гола разлике.

Доста проблема у одбрани, без убедљивог голмана, те безидејна игра у нападу су обележили нови наступ играча Дејана Савића.

Србија следећи меч игра у четвртак ујутру против домаће селекције Бразила (00:30ч), која је на премијери победила Aустралију 8:7, а после поноћи игра са Јапаном.

За разлику од меча са Мађарском и три гола у првој четвртини, а шест на полувремену, „делфини“ су у другом мечу дали само један у првих 16 минута игре.

Без правог решења у нападу и инспирисаних лидера Филиповића, Мандића, Прлаиновића, Србија је деловала анемично и беспомоћно пред голом Грка, чак и у ситуацијама са играчем више (4/7).

С друге стране, Грци су имали много више простора испред нашег гола, деловало је да се не муче превише у реализацији, а ни голман Бранислав Митровић није био на потребном нивоу.

Хелени су то искористили и почетком другог полувремена повели са чак 5:1, али као и против Мађарске наши ватерполисти успевају да искористе свој суви квалитет и врате се у живот серијом од три гола, преко Филиповића, Јакшића и Прлаиновића за 5:6.

Међутим, како би се „делфини“ примакли на -1, тако би Грци постигли гол, све до последња два минута када су Савићеви момци коначно успели да вежу неколико напада, те головима Aлексића, Ћука и Никића стигну и до преокрета (9:8).

Ипак, нису издржали до краја, минут пре финиша меча најбољи појединац утакмице Јанис Фунтулис четвртим голом доноси бод свом тиму.

Најефикаснији у редовима Србије био је Филиповић са два гола, а по један су постигли Ћук, Никић, Прлаиновић, Говић, Aлексић, Јакшић и Стефан Митровић.