Прочитај ми чланак

Раде Богдановић: „Нас су Бугари провалили, наш систем игре је проваљен…“

0

"За Европско првенство се морамо баш баш добро припремити, сада на који начин, како то је већ ствар селектора"

Нерешеним резултатом против Бугарске фудбалери Србије пласирали су се на Европско првенство у фудбалу са друге позиције у групи Г. Нису Орлови оставили добар утисак током меча иако су пропустили неке велике прилике да раније реше питање победника.

Губили су мало више од десет минута против најгорег тима у конкуренцији, али је Срђан Бабић скинуо велики терет својим голом, што је уз преокрет Мађарске против Црне Горе значио и одлазак у Немачку.

Свој коментар утакмице оставио је и Раде Богдановић гостујући на РТС-у. Познат као неко ко нема длаке на језику своје излагање је започео уздахом на констатацију водитеља да се надамо потенцијалном полуфиналу на завршном турниру.

– Што се тиче самог одласка, јасно је да када одете први пут на Европско првенство после толико година да су сви срећни и усхићени, али се поставља питање зашто свих тих година ниси ни отишао на ЕП. Исти су играчи, исти су актери свих тих догађаја, двадесет година једни те исти људи у овој држави тренирају, воде, селектирају итд. Са друге стране пошто смо отишли, да би осветлали образ и да не будемо тамо врећа за ударање као на Светском првенству морамо много тога да променимо – истакао је Богдановић, потом додао:

– То смо вечерас видели , без обзира што актери кажу да је био велики притисак, да је онако, да је овако, да је велика важност ми смо вечерас имали две опције, да победимо или играмо нерешено, а добрим делом смо стрепели јер је све ишло у контру. За Европско првенство се морамо баш баш добро припремити, сада на који начин, како то је већ ствар селектора.

Раде сматра да је систем игре Србије прочитан и да то противници користе, као и да ће тактичке промене бити неопходне.

– Оно што смо ми говорили у студију од почетка да је овај систем игре јако ризичан и он је проваљен. Нас су Бугари провалили, ми смо проваљени као екипа у смислу начина наше игре. Лакше нам се супротстављају, ми немамо различите варијанте, а то свака екипа мора да има кад те неко провали да ти пустиш другачију тактичку варијанту да га надмудриш. Тако да мораће много много много да се ради поготово јер нисмо супериорни. Данас смо хвала Богу отишли, али далеко од оног стила као против Португала – изјавио је Богдановић на гостовању на РТС-у.