Прочитај ми чланак

ЛОША УВЕРТИРА ЗА РОЛАН ГАРОС: Нервозни Ђоковић изгубио финале Рима од Мареја

0

Новак Ђоковић није могао против умора и Ендија Мареја! Британац га је победио у финалу Рима са 6:3, 6:3, за прву титулу у "Вечном граду".

Новак је после две узастопне титуле посустао, па је испуштена прилика да се изједначи рекорд Рафаела Надала, некада троструког узастопног шампиона Рима.

У свом првом финалу, Мареј је дошао до прве римске титуле, а Новак је остао на 29 трофеја мастерс серије.

Није добро почео меч по Новака, после осцилација и дугих борби са Томажом Белучијем, Рафаелом Надалом и Кеијем Нишикоријем, било је очито да Енди са више енергије улази у меч.

На 29. рођендан, Британац је деловао стрпљивије, чак и када је киша иритирала, за разлику од Новака који је прижељкивао прекид због услова за игру.

У четвртом гему, Мареј је после 15:40 прву брејк лопту искористио, док Новаку није дозволио ни да приђе шанси за одузимање сервиса у наставку.

У последњој шанси, при 3:5, Новак је са два везана сјајна поена дао малу наду, коју је Енди угасио елегантним дроп шотом за крај првог сета.

Ђоковић је у другом сету ретко давао назнаке буђења, три брејк шансе у два гема није материјализовао, а онда је Мареј прву при 2:2 претворио у капиталну предност.

Потврдио је разлику одласком на 4:2, на путу до победе и трофеја. Новак је ушао у мању расправу са судијом, после које је било јасно да је енергија потрошена на друге ствари, а Мареј је све наставио да користи самоуверено, па је идеално прославио рођендан, док Новаку преостаје да се фокусира на Ролан Гарос.