Прочитај ми чланак

ЛОШ ПОЧЕТАК ПРИПРЕМА: Бледо издање „орлова” (ВИДЕО)

0

Фудбалери Србије доживели су први пораз на припремама у Аустрији за Светско првенство које почиње за десет дана у Русији. Од „Орлова“ су били бољи Чилеанци резултатом 1:0.

Селектор Србије Младен Крстајић пружио је прилику великом броју фудбалера, па су се тако у старној постави нашли дебитант Немања Радоњић, Андрија Живковић и Марко Грујић, а са клупе су у другом полувремену у игру ушли Немања Матић, Филип Костић и Душан Тадић.

foto: screenshot

 

Уз то, у „срцу“ одбране штоперски тандем чинили су Душко Тошић и двадесетогодишњи Никола Миленковић, а по боковима су били стандардни Александар Коларов и Антонио Рукавина, док је на голу био Владимир Стојковић.

Са тако промешаним „картама“ Србија није била ни близу свог нивоа и у првих 45 минута је само два пута запретила, преко Радоњића и Коларова, али је младом везном фудбалеру шут одбранио Габријел Ариас, док је покушај бека Роме завршио поред десне стативе репрезентације из Јужне Америке.

У другом полувремену игра Србије је већ била нешто боља, али је увек фалио добар и прецизан ударац.

Пола сата пре краја у игру је ушао и један од најтраженијих фудбалера средине терена на свету, Сергеј Милинковић-Савић, и са њим је наступ репрезентације био знатно бољи, мада се види да и даље није најуигранији са Тадићем и Костићем у фази напада.

За то време Чилеанци су стварали прлике, а два пута је лопту „испод“ пречке „вадио“ Владимир Стојковић и слао је у корнер.

Нападач противничке селекције Анхело Енрикес имао је две стопостоне шансе, али је прво са три, а онда и са седам метара шутирао поред гола Стојковића, иако је био сам у оба наврата.

И када се чинило да ће се утакмица завршити резулатом 0:0, штопер Чилеа Гиљермо Марипан је сјајно искористио центаршут Хосеа Бизаме и главом донео победу свом тиму.

Наредну и уједно последњу проверу пред одлазак у Русију, „Орлови“ ће имати у суботу, када ће такође у Аустрији одиграти пријатељски меч против Боливије.