Прочитај ми чланак

Лига шампиона: Партизан – Бреша (19:00)

0

Vaterpolo partizan(Б92, vatrpolovesti.com)
Ватерполисти Партизана играју данас (19:00) против италијанске Бреше, први меч осмине финала Лиге шампиона.

„Црно-бели“ пуни самопоуздања после победе у ‘вечитом’ дербију протеклог викенда истичу да је ово меч сезоне.

Тренер Владимир Вујасиновић је уочи меча истакао да је тим напорно радио и дистигао добру форму, а победа над Брешом би била круна тог рада.

„Ова утакмица је срце сезоне, иза нас је много напорног рада који желимо да крунишемо. Једини начин да то урадимо је да победимо Брешу. Они су типична италијанска екипа, играју врло агресивно и на моменте прљаво. Ако се навикнемо на то све ће бити како ваља.

Имају неколико врло искусних играча, међу њима и (Кристијана) Прешутија који је један од најбољих ватерполиста света на својој позицији. Ипак, на нашој страни је таленат , морамо да наметнемо темпо, успоставимо нашу игру и цео меч тако одиграмо. Показало се у претходном делу сезоне да само таквом игром можемо да дођемо до победе“, рекао је тренер шампиона Србије.

Капитен тима Слободан Соро рекао је да добре игре у претходном периоду неће бити довољно уколико ‘црно-бели’ не победе актуелне лидере италијанског шампионата.

„Од почетка сезоне прошли смо пуно тога, показали смо занимљив и квалитетан ватерполо, али то сада није битно. Екипа је доста напредовала и то ћемо морати да покажемо у недељу. Они су добро избалансирана екипа, немају пораз у првенству Италије и главни су претенденти да освоје наслов првака. Доживели су пораз у Купу Италије, и неколико у Лиги шампиона. Морамо да остваримо што бољи резултат за реванш у Бреши“, рекао је капитен Партизана.

Меч Партизан – Бреша на програму је у недељу од 19.00 часова. Цене карата су 350 динара за трибине и 650 за партер. У суботу је велики корак ка четвртфиналу направила Црвена звезда која је савладала мађарски Егер 13:6.