Прочитај ми чланак

ЛИГА ШАМПИОНА И ЛИГА ЕВРОПЕ: Какав жреб – финала пре финала!

0

У полуфиналним мечевима Лиге шампиона копља ће укрстити бранилац трофеја Реал из Мадрида и минхенски Бајерн, односно Ливерпул и Рома, одлучено је жребом у Ниону.

Жребом у Ниону одлучено је да домаћини полуфиналних мечева прво буду Бајерн и Ливерпул 24. и 25. априла, док ће се реванш мечеви у Мадриду и Риму играти 1. и 2. маја.

Реал ће до финала морати да избаци још једног фаворита и великана такмичења, пошто је до полуфинала морао трновитим путем преко ПСЖ-а и Јувентуса.

Са друге стране Бајерн је имао лакши посао елиминисавши Бешикташ и Севиљу, а против Реала ће тражити реванш за елиминацију у четвртфиналу прошле сезоне.  

Ни друго полуфинале неће разочарати пошто се састају две екипе које важе за најпријатнија изненађења ове сезоне.

Ливерпул је до полуфинала прво прегазио Севиљу, а ништа боље се нису провели ни фаворити за освајање трофеја, екипа Манчестер ситија. 

Рома, иако важи за највећег аутсајдера у полуфиналу, показала је зубе против Барселоне и сигурно да су улили себи довољну дозу самопоуздања да могу да играју са било којом екипом.

Занимљиво је то да последњи пут када су се у полуфиналу Лиге шампиона састале екипе из Немачке, Шпаније, Италије и Енглеске, трофеј је подигао Ливерпул, а било је то давне 1980. године.

Финале елитног такмичења игра се 26. маја у Кијеву.

Лига Европе

У полуфиналу Лиге Европе састаће се Атлетико из Мадрида и Арсенал, односно Олимпик Марсељ и Салцбург одлучено је жребом у Нион.

Финале пре финала одиграће Арсенал и Атлетико, главни фаворити за освајање Лиге Европе.

Жребом у Ниону одлучено је да ће домаћини на првим полуфиналним утакмицама бити Марсељ и Атлетико.

Мечеви полуфинала одиграће се 26. априла и 3. маја. Финале Лиге Европе играће се у Лиону 16. маја.