Прочитај ми чланак

ЛИГА НАЦИЈЕ: Маестро Тадић, стативе, пречка, промашаји и победа Србије!

0

Србија стартовала победом у Лиги нација, у Вилњусу савладана Литванија.

Наш тим је био бољи у првом полувремену, држао је лопту у свом поседу, било је само питање тренутка када ћемо доћи до шансе против слабије одбране Литванаца, видело се одмах да тај део тима није баш светске класе.

Већ у 12. минуту велика шанса за репрезентацију Србије, Душан Тадић који је доминирао у првом полувремену је додао лопту Митровићу, нападач Фулама се окренуо и гађао у уграо, али је погодио стативу.

Максимовић и Матић су често били у контакту са лоптом, податак да је Србија имала 64% лопту у свом поседу током првог полувремена вам довољно говори у прилог томе ко је био у првом плану.

Наредна прилика и нова статива виђена је у 20. минуту, тада је поново Душан Тадић пронашао левог бека Милана Родића који је данас заменио Александра Коларова по тој страни, али је фудбалер Црвене звезде погодио стативу.

Имали су и домаћи пар полуприлика, у једном тренутку су нас изиграли, али је Кулкис шутирао поред гола.

Напокон смо постигли гол у 38. минуту, претходно је судија показао на белу тачку након што је погрешила литванска одбрана, Костић пресекао лопту, убацио до Тадића који маестралним потезом додаје до Митровића који бива фаулиран. Управо је Тадић био тај који је узео ствари у своје руке, погодио је за предност Србије.

Успели смо да одбранимо тај резултат до краја полувремена, а у наставку на самом почетку нешто ангажованија игра Литванаца, али то није дуго трајало.

Наша репрезентација је почела да ствара прилике од 60. минута у другом полувремену, а прву је имао Андрија Живковић који се сјајно изборио за ударац са десне стране левом ногом, било је то оно што он највише воли, али је погодио само стативу.

СТАТИСТИКА

ЛФФ стадион у Вилњусу
гледалаца: 4378
Литванија – Србија 0:1
стрелац: Душан Тадић из пенала у 38. минуту

Литванија: Шеткус – Баравикас, Зулпа, Јанкаускас, Климавичиус, Ваиткунас – Сливка, Вербицкас (од 72′ Семас), Куклис (од 46′ Воробјовас), Новиковас – Черних.
Србија: Дмитровић – Рукавина, Миленковић, Вељковић, Родић (од 77′ Коларов), Максимовић, Матић (од 82′ Лукић) – Живковић, Тадић, Костић (од 90′ Радоњић) – Митровић.

Два минута касније Митровић главом покушава након центаршута Живковића, али је голман литванске репрезентације био на месту.

Уследио је и још један опасан напад Србије, Митровић је поново био оборен у казненом простору, судија је мирне главе могао да досуди пенал, али је Шкот остао нем.

Андрија Живковић је био прилично агилан у другом делу, поново је дошао у сличну ситуацију као код погођене стативе, али је овога пута голман Сеткус био на месту.

Имали су Литванци велику прилику у 75. минуту да изједначе резултат. Била је то шанса утакмице за њих, Новиковас је водио лопту по левој страни, додао до искусног Черниха који је послао лопту поред гола.

Велика контра и велики промашај, срећа за Младена Крстајића.

Пар минута касније у игру улази Коларов, добија лопту по левој страни, упућује центаршут ка Митровићу који погађа поново оквир гола, овога пута пречку.

Могли смо да решимо питање победника у 83. минуту, тада је Вељковић заустављен у казненом простору непрописно, могли смо лагано да уђемо у завршницу меча, али Тадић није постигао гол са беле тачке.

Имали смо поново среће када је Миленковић био деконцентрисан, поклонио је лопту Семасу који је изашао 1 на 1 са Дмитровићем, лопта се након одбране нашег голмана одбила до Литванаца, али је наша одбрана добро реаговала након тога и спречила чист гол.

Лукић је био тај који је спасио нашу репрезентацију. Пала је потпуно концентрација нашем тиму у завршници, Литванци су имали још пар полуприлика, али нису успели да стигну до гола.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!