Прочитај ми чланак

ЛИГА ЕВРОПЕ Звезда примила 3 гола и прошла, Војводина и Младост завршили такмичење

0

Фудбалери Црвене звезде играли су са Флоријаном на Малти 3:3 (1:1) у реваншу првог кола квалификација за Лигу Европе иако су водили 3:1.

Српски вицешампион је недељу дана раније у Београду забележио убедљиву победу (3:0), па је прошао даље.

Црвено-бели већ следећег четвртка путују у Казахстан на мегдан Иртишу у првој утакмици друге рунде.

И док су Малтежани славили реми, у Звезди не могу да буду задовољни, не само што нису савладали ривала далеко мањег реномеа, већ зато што им се мрежа затресла чак три пута. Одбрана је била порозна, несигурна…

Водио је тим Дејана Милојевића 3:1, али је у финишу за само шест минута примио два гола.

Нису сви гостујући играчи подбацили, истакли су се Рачић и Aнђелковић у првом полувремену, Милијаш у другом и, наравно, Ричмонд Боаћи, који је, баш као и прошле недеље у Београду, и вечерас дао два гола Флоријани.

Звезда је повела преко Боаћија у 13. минуту, а домаћин је изједначио у последњим тренуцима првог полувремена из пенала, голом Пизанија, после велике грешке Фримпонга, који је скривио прекршај за најстрожу казну.

Када су Боаћи у 70. и Милијаш у 76. минуту довели Звезду до 3:1, чинило се да је победник одлучен.

Међутим, Вела у 78. и Варела у 84. минуту заслужни су што је меч завршен нерешеним резултатом – 3:3.

На терену је, нарочито у завршници, било много нервозе. Грчки судија Кизос показао је два црвена картона, Гобељићу због прекршаја на средини терена, и Варели, који је после постигнутог гола провоцирао Звездиног тренера Милојевића.

Црвено-белима преостаје да се консолидују, извуку поуке и спреме за 4.500 километара удаљено гостовање у Павлодару.

Војводина изгубила у Словачкој

Фудбалери Војводине елиминисани су у првом колу квалификација за Лигу Европа, пошто су данас у гостима изгубили од словачког Ружомберока са 0:2.
 
У првом мечу, одиграном пре недељу дана у Новом Саду, Војводина је славила са 2:1, али јој та победа није била довољна за пролаз даље.

Ружомберок је повео у 67. минуту аутоголом Николе Ковачевића, а тријумф домаће екипе потврдио је Јан Масло поготком у 87. минуту.

Утакмица је почела у нешто споријем ритму, а прву прилику на утакмици имала је

Војводина у седмом минуту. Душан Јованчић је након кратког дриблинга и доброг проигравања Филипа Малбашића са десне стране снажно шутирао са око 16 метара, али је Матуш Мацик „парадом“ зауставио његов ударац.

Како је време пролазило, тако је Ружомберок преузимао иницијативу на пуном стадиону Под Чебратом, али је Војводина добро играла у одбрани и домаћин није успевао да озбиљније угрози гол Емила Роцкова.

Ружомберок је у 27. минуту имао солидан покушај после лоше процене голмана гостију Роцкова. Лопта ја након корнера с леве стране прелетела Роцкова и дошла до Јана Масла, али је овај главом пребацио гол.
Војводина је знатно офанзивније почела друго полувреме, а идеалну прилику у 53. минуту пропустио је Филип Малбашић.

Немања Суботић је кроз одбрану Ружомберока одлично упослио Малбашића који је остао сам испред голмана Мацика, али је дао прејак фор и потом успео само да поткачи лопту и пошаље је у гол-аут.

Домаћин је као и у првом делу утакмице постепено преузимао иницијативу, а до гола су стигли у 67. минуту. После трећег узастопног прекида с левог бока и још једне оштрог центаршута, млади штопер Војводине Никола Ковачевић је лоше реаговао и лопту која је ишла поред гола проследио у мрежу Роцкова.

Ружомберок је у наставку сусрета био бољи ривал, а до другог гола је стигао у 87. минуту. После прекида с левог бока гол је постигао Масло главом.

Словачка екипа ће у наредном колу играти против норвешког Брана.

„Резултат нормално није на страни Војводине. Почели смо утакмицу како је требало и ишла је у правцу у ком је требало. Било је и дисциплине и одговорности. Ипак, жалим за пропуштеним приликама, било је ситуација када смо могли да решимо утакмицу, а не да правимо непотребне фаулове у опасној зони“, рекао је тренер Војводине Ненад Ванић новинарима у Ружомбероку.

„Играли смо добро у првом делу и на паузу отишли с резултатом који нам одговара, онда смо у друго полувремену имали пар добрих ситуација, наставили без осцилација, противник није стварао прилике, осим из прекида. То су били беспотребни фаулови, а онда и аутогол…“, рекао је Ванић.

Он је оценио да је после гола дошло до „одређеног пада“, али да је екипа и после тога „желела да дође до гола“ и избори продужетке.

„Момци су сада утучени, имали су велику жељу, били су спремни, имали су борбеност, али шта је ту је, сада нам следи анализа и припрема за Супер лигу“, закључио је он.

Младост и у гостима изгубила

Фудбалери Младости из Лучана завршили су учешће у квалификацијама за Лигу Европа, пошто су данас у Бакуу изгубили од Интера са 0:2 у реванш мечу првог кола.

Интер се тако у друго коло квалификација пласирао укупним резултатом 5:0.

Први гол на данашњем мечу постигао је Денис Силва у 23. минуту.

Низами Хаџијев је извео корнер, а Силва је остао потпуно сам у средини шеснаестерца, захватио је лопту и послао је у мрежу Младости.

Лучанцима је посао био додатно отежан у другом полувремену, пошто је Aлександар Пејовић и последњим моментима првог дела игре зарадио други жути картон.

Коначан резултат поставио је Хаџијев у 74. минуту на асистенцију Фарџада Aзида Пардиса.

Екипа из Бакуа у другом колу очекује дуел против Фоле из Луксембурга.

БОНУС ВИДЕО

Наш прослављен спортски новинар и радијско-телевизијски коментатор Милојко Пантић био је гост емисије „Интервјуи”, у продукцији медијске куће „Центар”, у којој је причао о томе зашто је фудбалско првенство у фудбалу, у Србији, лоповско пиличарско такмичење (00:00:30), о томе како се пљачкају ФК Партизан и ФК Црвена звезда (00:02:20), као и о кастама које су паразитски ухљебљене у српском друштву, фудбалу (00:03:45). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.