Прочитај ми чланак

Лазовић: Страх не постоји, ужелео сам се фудбала

0

sp-lazovic_620x0

Нема утакмице од почетка Звездиних припрема на којој Дарко Лазовић није био једна од централних фигура. Уласком у игру против Слободе (3:0) повукао је до тада безидејни тим ка победи и био окидач за брзи рафал у мрежи Тузлака. После осмомесечног одсуства због операције укрштених лигамената колена, Лазовић се враћа управо онакав какав је потребан Звезди – одважан, хитар и конкретан – јасно показујући колико је јесенас недостајао екипи и да би на пролеће могао да буде адут за остварење клупских амбиција.

– Само ја знам колико ми је недостајао фудбал ових осам месеци и колико сам једва чекао да се вратим на терен. Жеља за успехом ми је велика, али нећу да унапред говорим о томе шта ће бити на пролеће – одмерено као и увек каже Лазовић у разговору за „Новости“.

Има ли после тешке повреде страха приликом дуел а, спринта или шута? Јавља ли се бол у колену?

– Не, апсолутно не осећам страх и сто посто сам фокусиран на игру. Постоји с времена на време мали бол услед промене подлоге на којој тренирамо или играмо, а и то је природно кад се „излази“ из тешке повреде.

Да ли сте спремни да преузмете улогу кључног играча у борби за титулу?

– До циља се стиже само тимски, а не кроз појединачни учинак. Зато ми је најважније да пружим максимум за екипу и помогнем саиграчима, а добра тимска игра увек „избаци“ појединца. Небитно је да ли ћу то бити ја или неко други, важно је само да Звезда побеђује.

Какви су утисци после победе против Слободе (3:0) и како оцењујете вашу игру?

– У пријатељским мечевима на припремама не треба много обраћати пажњу на резултат, мада је за атмосферу у екипи свака победа добра. Важно је да се уигравамо и физички спремамо за наставак сезоне. Полако идем ка форми, али нећу да говорим о себи. Нека то други раде. Надам се да ћу бити све бољи како се ближи почетак пролећа.

Мењате формације током меча, утисак је да најбоље функционишете када су уз вас Печник и Мрђа?

– Формација је тема за шефа, али признајем да ми одговара систем с једним нападачем. Понављам, није моје да причам о томе.

Колико ће разноврсност у игри значити у борби за титулу?

– Увек је добро кад имаш више решења и тактичких могућности. Верујем да ћемо то користити током сезоне – констатовао је Лазовић.

Како сте успели да створите позитивну атмосферу, упркос свим проблемима који клуб оптерећују?

– Истина је да су проблеми око нас и да нас реално оптерећују. Али, створили смо групу која размишља само о освајању титуле и то нам је главни циљ. Нека сви други раде свој посао и ми ћемо урадити свој – поручио је Лазовић.

(Новости)