• Почетна
  • СПОРТ
  • Лајовић без изгубљеног сета до осмине финала, следи дуел са Надалом! (Ток меча)
Прочитај ми чланак

Лајовић без изгубљеног сета до осмине финала, следи дуел са Надалом! (Ток меча)

0
Фото: А. Димитријевић

Фото: А. Димитријевић

Душан Лајовић је на Ролан Гаросу већ направио рекорд каријере пошто се први пут нашао у осмини финала једног гренд слема, а награда за победу над Џеком Соком са 6:4, 7:5, 6:3 биће му највероватније дуел са Рафаелом Надалом, који игра против Леонарда Мајера.

Лајовић је савладао Федерика Делбониса и Јиргена Зопа у три сета, а препрека до потенцијалног дуела са Рафаелом Надалом био му је 75. играч света Џек Сок.

Лајовић је пред меч признао да не зна ништа о противнику, али је обећао да ће се спремити за нови велики корак у каријери, и направио га је. Почетак меча протекао је без шанси за брејк захваљујући добром сервису, све до петог гема када је то изборио сјајним изласком на мрежу. Први сервис Американца завршио је на мрежи, а лопта се ту зауставила и после нешто краће размене за Душанових 3:2.

То је потврђено за 4:2, а Лајовићу није било тешко да контролишу игру предвидљивог Сока у стајању далеко иза основне линије, да би без изгубљеног поена у последњем гему окончао сет.

У новом надмудривању са дистанце није било прилике за брејк, дубинске лоптице често су ишле и у аут, а Лајовић је у седмом гему из потпуне дефанзиве дошао до важног поена, после ког је изборио брејк.

Није успео и да преокрене, посустао је пред агресивним Американцем и погодио мрежу, да би после тога ривал дошао до прве шансе за одузимање сервиса на мечу. Имао је још две, једном га је и ас Лајовића спречио да преломи, па се наставило у истом ритму до завршнице.

При 5:4, Сок је пропустио две сет лопте за изједначење, што је Лајовић знао да казни после брејка који је коначно опет направио, и материјализовао другом сет лоптом за улазак у трећи сет.

Колико су се дуго чекали брејкови у другом сету, нису у трећем. Чак три узастопна виђена су за Лајовићевих 2:1, што је коначно потврдио оставивши Сока без поена. Наставио је да диктира темпо до завршнице сета, после 4:2 је уследила кратка пауза јер је Сок тражио медицински тајм-аут, али је само одложио пораз – прва меч лопта окончала је борбу дугу два сата и 15 минута.

(Блиц)