Прочитај ми чланак

КУП СРБИЈЕ: Звезда лако са Радничким

0

FK Zvezda Milijas860_orig

Фудбалери Црвене звезде последњи су учесници четвртине финала Купа Србије, после победе на свом стадиону против крагујевачког Радничког – 3:0(1:0).

Гости из Крагујевца одиграли су солидан меч и имали шансе да стигну до позитивног резултата, али је Звезда головима на време заслужено стигла до победе.

Први гол на мечу постигао је Милијаш после оправдано досуђеног пенала у осмом минуту. Мијаиловић је у 55. дуплирао предност свог тима, да би Крнета минут пре истека регуларног тока меча поставио коначан резултат.

У мечевима одиграним раније, пласман у наредну рунду обезбедили су Партизан, Војводина, ОФК Београд, Доњи Срем и Спартак, док су мечеви Слобода – Вождовац и Чукарички – Јагодина у току.

Звезда је искористила скоро све своје шансе, али је и Раднички имао своје шансе, нарочито Дарко Спалевић почетком другог полувремена, али је голман Милош Весић сачувао своју мрежу у два наврата.

Стартне поставе:

Црвена звезда: Весић, Вешовић, Лазић, Крнета, Мијаиловић, Милијаш, Гогић, Печник, Милуновић, Касалица, Оњило.

Раднички Крагујевац: Шимић, Павловић, Марић, Тинтор, Росић, Ковачевић, Петронијевић, Бељић, Кривокапић, Симовић, Спалевић.

Пенал у деветом минуту досуђен је када је Марић закаснио са стартом и срушио Филипа Касалицу у шеснаестерцу, а Милијаш је био сигуран са беле тачке.

Мијаиловић је у другом полувремену искористио пâс Абиоле Дауде, после одличне акције целог тима, и са ивице петерца повисио на 2:0.

Коначан резултат поставио је Јован Крнета, који се уписао у стрелце после корнера који је извео Лука Милуновић, пошто је истрчао испред свих на прву стативу и послао лопту у гол.

Утакмицу на Маракани пратило је око 5.000 гледалаца.

На клупи тима Црвене звезде налази се и Филип Младеновић, иако се налази у процесу раскида уговора, који је поднео због неисплаћених зарада.

Меч у Љутице Богдана кренуо је жестоко и са пуно темпа. У једном од првих напада Росић је у деулу лактом ударио Милуновића и раскрварио га, па је млади репрезентативац Србије морао ван терена да му се укаже помоћ.

Црвено-бели су повели већ у деветом минуту, а стрелац из најстроже казне био је Милијаш. Касалица је пробио по десном боку и кренуо да улази у шеснестерац, Марићје стартовао и срушио нападача домачих, а судија Спасић је одмах показао на белу тачку. Лопта је отишла у једну, а Шимић у другу страну.

Могли су гости брзо до изједначења, Кривокапић је покушао са 30 метара, али је послао лопту по средини гола. Међутим, Весић је био несигуран, лопта му је исклизнула из рука, али, на његови срећу, за мало је прешла преко пречке и завршила у корнеру.

На данашњи дан, пре тачно 14 година, навијач Црвене звезда Александар Аца Радовић изгубио је живот када су га навијачи Партизана погодили сигналног ракетом на ЈНА, а ‘Делије’ су поруком полазале да га нису заборавиле – „Твоје име вечно сија над севером звездиним – Аца Радовић“.

Звезда је наставила да напада после вођства. Касалица и Милуновић, који се у међувремену вратио у игру, су покушали са полудистанце, али без превише успеха.

Контролишу и даље домаћи играчи игру и покушавају да стигну до другог гола, али никако не успевају да погоде оквир гола голмана гостију. После неколико узбуђења испред гола Симића, уследила је можда и најбоља шанса за госте. Кривокапић је извео корнер на пенал, Весић кренуо на лопту, закачио је и отишао у празно, она је стигла до Ковачевића који брзо шутира али Оњило блокира.

Delijarig

Крај полувремена.

За само три минута игре у наставку могли смо да видимо два поготка. Први прилику су имали гости из Крагујевца, после продора по левој страни лопта је упућена на другу стативу, Спалевић је одлично захватио главом, али се Весић феноменално испружио и спречио погодак.

Веч у следећем нападу Звезда је одговорила истом мером. Милуновић је пробио по левом крилу и вратио лопту до Касалице који је очајно шутирао.

Невероватно је колико Абиола Дауда утиче на игру тима Славише Стојановића. Нигеријац је ушао уместо индиспонираног Оњила, а само неколико минута касније асистирао је Мијаиловића за погодак.

Цео тим Звезде учествовао је у акцији у 55. минуту. Печник је проиграо Милијаша, овај Дауду, а Нигеријац је приметио захухталог Николу Мијаиловића на левом боку и послао му тачну лопту. Леви бек Звезде је оставио чувара иза леђа и ударцем из прве послао лопту у ближи угао Шимићевог гола.

Спалевић је имао прилику да из ситуације ‘1на1’ преполови предност домаћих, али је Весић правовремено истрчао и успео да отклони опасност. Не дуго затим, једна лопта се одбила до усамљеног Петронијевића у срцу казненог, али је везнак Радничког траљаво шутирао.

Наставио је Раднички са спорадичним нападима, али како се меч ближио крају Звезда је преузимала контролу над игром, без конкретне прилике.

Бизаран тренутак видели смо у 83. минуту када је Филип Младеновић заменио Николу Мијаиловића, а навијачи су га частили звиждуцима.

У 87. минуту Милуновић је добро извео слободњак са неких 26-27 метара, а лопта је прошла врло близу стативе укупаног Шимића.

Ипак, само два минута касније Крнета, испоставиће се, поставља коначан резултат. Опет је Дауда промешао одбрану гостију и успео да обиђе Шимића, али се оклизно и лопта је завшила у корнеру. Милуновић је из угла послао лопту на прву стативу, а Јован Крнета се извукао и послао лопту између човека на стативи и голмана у гол.

Могла је Црвена звезда и до 4:0, али је Лука Милуновић био неодлучан и дефанзивци су успели да га сустигну и изблокирају. Крај меча.

(Б92, фото: СтарсСпорт)