Прочитај ми чланак

КУП СРБИЈЕ: Нинковић носио Партизан у Нишу

0

Ninkovic87_orig

Фудбалери Партизана пласирали су се у четвртину финала Купа Србије, пошто су у Нишу убедљиво савладали домаћи Раднички – 3:0( 1.0).

‘Црно-бели’ су тако направили одличну увертиру за ‘вечити’ дерби, који је на програму у суботу, а навијаче првака државе може да радује одлична игра двоструког стрелца Николе Никовића.

Страртне поставе:

Партизан: Стојковић, Обрадовић, Остојић, Станковић, Немања Петровић, Гулан, Саша Марковић, Лука, Живковић, Нинковић, Којић.

Раднички: Кесић, Пауљевић, Павловић, М. Живковић, Петровић, Ћулум, Коларевић, Ивица Јовановић, Хаџибулић, Стојановић и Александар Јовановић.

Партизан је добро отворио меч и повео после осам минута голом Предрага Луке, да би несташни везиста у 49. минуту дуплирао предност, а у 73. минуту прелепим ударцем поставио коначан резултат меча.

Партизан је повео већ у осмом минуту, када је Немања Којић проиграо Предрага Луку, а овај је савладао голмана Александра Кесића. Шампион Србије је после тога стварао шансе, али није успео да их реализује.

Раднички је тек повремено успевао да запрети гостима, а најбољу прилику имао је Милан Ћулум, чији је шут са ивице шеснаестерца одбранио Владимир Стојковић.

Тек што је почело друго полувреме, а Нинковић је у 49. минуту повисио водјство шутем са око 20 метара.

Партизан је контролисао игру и ритам, а Раднички је ретко бележио прилику.

Коначно је у 73. минуту Нинковић поставио коначни резултат. Он је добио повратну лопту на ивици шеснаестерца, а онда је о стативу убацио у мрежу Кесића.

Победник меча је већ тада био одлучен, а Раднички је до краја забележио још неколико полуприлика, али није успео да смањи предност.

До сада су се у четвртинале пласирали Војводина, ОФК Београд, Доњи Срем и Спартак, док су мечеви Слобода – Вождовац и Чукарички – Јагодина у току.

Последњи меч осмине финала на програму је на Маракани од 19 часова, где Црвена звезда дочекује Раднички из Крагујевца.

FK Partizan_orig1

Ток меча:
Није су дуго чекало на први погодак. Меч је почео одмеравањем снага на средини терена, да би Партизан из првог озбиљнијег напада повео. Немања Којић је добио лопту од Нинковића са левеог бока, Лука је одлично утчао и искористио прецизну лопту саиграча из Рада, и лако савладао истрчалог Кесића – 1:0.

После вођства гостију Раднички је кренуо нешто офанзивније и покушао експресно да стигне до изједначења, али су дефанзивци Партизана без већих проблема неутралисали њихове покушаје.

Раднички наставља да притиска гол Владимира Стојковић, а најбољу прилику за екипу Драгољуба Беквалца имао је Ћулум. После избачене лопте из казненог Коларевић је вратио лопту главом на ивицу шеснестерца, до леђима окренутог Ћулума. Уследио је пријем и одличан волеј из окрета, а голман Партизана је парадом само улепшао шут.

Гости из Београда су се након осигуран вођства повукли и препустили лопту Радничком. Домаћих углавном покушава да дође до шансе преко крила, али централни бекови Партизана без већих проблема рашчишћавају ситуацију испред свог гола.

У 33. минуту, тренер домаћих био је принуђен да направи прву измену. Уместо недовољно опорављеног Павловића у игру је ушао Александар Тришовић, бивши играч Црвене звезде.

Темпо меча је у значајној мери опао како се полувреме приближивало крају. За петнаест минута нисмо видели ништа претерано узбудљиво. Игра се одвијала углавном на средини терена, уз велику број дуела и ситних фаулова. Раднички је углавном слао дуге лопте на крило, док је Партизан ‘скупио’ формацију и чекао шансу преко Живковића и Нинковића из контре, али се резултат није мењао.

Grobari69_orig

Друго полувреме почело је бакљадом „Забрањених“, па је густа магла прекрила терен. Међутим, то није спречило Николу Нинковића да дуплира предност свог тима. Обрадовић је прошао по десном крилу и проиграо Нинковића на капици шеснестерца, који је из волеја послао поред леве стативе немоћног Кесића – 2:0.

Љубинковић је у 54. минуту ушау у игру уместо Хаџибулића, док је Вук Рашовић прву измену искористио да замени Немању Којића Беком Фофаном.

Играчи Радничког су за кратко време имали две солидне шансе, а обе је осујетио Милош Остојић. Прво је после прекида скренуо лопту и у наставку акције изблокирао ударац, да би два минута касније спречио позамљеног саиграча Пауљевића да упути ударац.

Промашаје домаћих Партизан је експесно казнио, идентичном акцијом као код другог поготка. Овога пута је Лука пробио по десној страни и ушао у шеснестерац, паметно је сачекао и упосиио Нинковића који се опет налазио на капици. При пријему је мало подигао лопту и унутрашњим делом стопала, из полуволеја, послао лопту од стативу у гол домаћих – 3:0.

До краја меча домачин је имао шансу да стигне барем до почасног гола, али је Владимир Стојковић зауставио ударац Стојановића.

(Б92, фото: Партизан.рс)