Прочитај ми чланак

КРИВ БАНЕ? Откривено зашто су Албанци добили 3 бода из Београда!

0

FK-Albanija-FK-Srbija-bane ivkovic

Албански медији су још пре неколико месеци писали о томе да би конфузно и контрадикторно сведочење капитена Србије могло да донесе одлуку у корист њиховог националног тима, а да ли су на ово мислили?

Србија је доживела још један дипломатски фијаско после одлуке Суда за спортску арбитражу да поништи одлуку УЕФА са меча Србија – Албанија и додели тријумф и самим тиме три бода албанској репрезентацији. Суд у Лозани је издао и образложење зашто је донео такву одлуку, а многима је када су га прочитали прошло кроз главу писање албанских медија о сведочењу Бранислава Ивановића које је било контрадикторно.

Наиме ЦАС је донео ову одлуку зато што наводно није успео да пронађе доказ да су албански савез и фудбалери одбили да наставе утакмицу пред празним трибинама, иако је ФСС тврдио да им је понудио такву солуцију након прекида меча.

Управо и то би требало да је био један од сегмената о коме је сведочио капитен српске репрезентације Бранислав Ивановић пред судом у Лозани када су саслушаване жалбе, после чега су албански медији пренели вест да је управо његово сведочење шанса да се донесе одлука у корист њихове репрезентације.

Разлог за то је било што се наводно наш капитен у тој ситуацији збунио и да су његове изјаве, као и још нека сведочења, били конфузни и контрадикторни. Наш капитен је, наводно, после меча дао изјаву делегату да је судија мартин Еткинсон био у својој свлачионици, а онда пред судом рекао да је Енглез дошао заједно са фудбалерима Србије до свлачионице.

Питање је само да ли се то односи на ситуацију када су он и његов заменик Коларов, као и остали челници нашег Савеза нудили Албанцима да се настави меч пред празним трибинама, што су они категорички одбили. Како су медије касније обавестили ФСС и сами фудбалери.

Због свега тога, Суд за спортску арбитражу је проценио да је Фудбалски савез Србије одговоран за прекид и доделио три бода Албанији, док је на снази оставио други део одлуке УЕФА по коме се Србији одузима три бода, и играње два меча без присуства публике, као и казну од 100.000 евра.

Извор: Telegraf