Прочитај ми чланак

КРАЉИЦА ПРЕЛАЗНОГ РОКА – Сампдорија! Докторска дисертација…

0

Познати сви детаљи долазака Веслија Снајдера, Јосипа Иличића и Ђанлуке Капрарија, чека се Стеван Јоветић, а мете су нападач Реал Мадрида и малди репрезентативац Шпаније

Када клуб има добар скаутинг, паре саме долазе. Сампдорија је за годину дана очитала лекцију скаутима и директорима много богатијих и већих клубова како се доводе и продају играчи. У року од неколико дана, славни клуб из Ђенове је инкасирао скоро 60.000.000 евра на двојици младих талената које је довела „ испод радара“ из земаља Вишеградске групе (заједнички назива за Чешку, Пољску, Словачку и Мађарску) и потом их лансирала у фудбалско сазвежђе.

Сампдорија је пре две године за само милион евра капарисала штопера Милана Шкринијара из Жилине, а онда га довела прошлог лета и направила од њега једног од најпожељнијих штопера Серије А. Словак је у дебитантској сезони одиграо сваки меч за Самп у Серији А и јуче завршио 27.000.000 евра тежак трансфер у Интер. Који са бонусима може да нарасте ни до 30.000.000 евра. Шта рећи и оваквој процени? Фантастично!

Прошлог лета је Сампдорија из прашке Славије за 4.000.000 евра довела тада анонимног напача Патрика Шика. И за само годину дана од њега направила такву сензацију да је чак и Јувентус морао да пожури и истресе паре на сто како младог Чеха не би преотео неки други клуб. Јуве није много размишљао и експресно је платио 30.500.000 за сјајног нападача.

Ни то није све. Сампдорија има још једног момка из Пољске који би убрзо могао да донесе зараду. Малади репрезентативац Карол Линети је прошлог лета дошао из Леха за 3.000.000 евра, а сада вреди 10.000.000 евра. Међутим, клуб не жели ни да разговара о његовој продаји јер је претходним продајама напунио касу и задржаће Линетија још макар годину дана како би му скочила цена.

Просто је невероватно како је Сампдорија направила скаутинг по Чешкој, Пољској и Словачкој, какве бисере је довела за ситне паре. Разиграла их и потом их продала за огроман новац. Да не заборавимо, довели су и капитена малде португалске репрезентације Бруна Фернандеша за 6.000.000 из удинезеа и продали га лисабонском Спортингу за 9.000.000 евра. Зарадиће и на Луису Муријелу којег су довели за 12.000.000 евра, а сада би могли да га продају Севиљи за 20.000.000 евра…

Пошто је клупска каса попуњена до врха, сада следи довођење појачања. И то какавих! Неколико атрактивних имена се повезује са Сампдоријом, а најближи потпису је Весли Снајдер!

Славни Холанђанин не жели да се враћа у Галатасарај, а сматра да му је још рано за америчку МЛС лигу. Хоће да се врати у Италију и у завршним је преговорима са Сампдоријом.
„Весли жели у Сампдорију. Тренутно је преласку у Сампдорију дап приоритет у односу на све остале заинетерсоване клубове“, рекао је Снајдеров менаџер Гвидо Алберс.

Клуб и Снајдер су већ постигли дговор око уговора искусног племјкера. Снајдер је пристао да у Ђенови зарађује 2.000.000 евра по сезони. чека се само да тренер Ђампаоло упали зелено светсло за реализацију трансфера.

Договорен је и трансфер словеначаког везисте Јосипа Иличића. Фиорентина је пристала на 4.500.000 евра обештећења, а Словенац ће на име трогодишњег уговора зарађивати 1.100.000 евра по сезони. У уторак долази на лекарске прегледе и потпис уговора. У склопу Шкринијаревог трансфера, Сампдорија је добила и талентованог везисту Ђанлуку Капрарија чији је уговор био у заједничком власништву Интера и Пескаре. Вредност Капраријевог трансфера је 13.000.000 евра, а играч ће зарађивати 700.000 евра годишње у наредних пет сезона.

Следећа велика жеља Доријана је Стеван Јоветић. Црногорски нападач је у власништву Интера, жели да се врати у Севиљи, али Шпанци не нуде довољно пара. Интер га је понудио и Роми, а Сампдорија се нада да и за њу има шансе у тој причи и да из Снајдера може да доведе још једно звучно фудбалско име попут Јоветића.

Жеља и је млади нападач Реал Мадрида, Маријано Дијас, али Лион нуди више пара за Костариканца. Сампдорија покушава да доведе Хорхеа Мереа из Спортинг Хихона. Овај штопер је стандардан у младој репрезентацији Шпаније на актуелном ЕП у Пољској, а Сампдорија покушава да заврши позајмицу с обавезним откупом уговора.

Дакле, ових дана је баш бурно на стадиону Луиђи Ферарис јер некадашњи вицешампион Европе ради сјајне ставри на фудбалској пијаци. Гостовање Сампу ће наредне сезоне бити једно од најврелијих за велике италијанске клубове…