• Почетна
  • СПОРТ
  • Европско првенство: Кошаркашице победиле, четвртфинале све ближе!
Прочитај ми чланак

Европско првенство: Кошаркашице победиле, четвртфинале све ближе!

0

sp-dabovicke_620x0Кошаркашице Србије оствариле су другу победу на Европском првенству у Француској.

На почетку друге фазе такмичења изабранице селектора Марине Маљковић победиле су Белорусију – 54:48 (14:9, 10:10, 19:13, 11:16), чиме су закомпликовале четвртфинални расплет у Ф групи.

Нашим девојкама потребан је бар још један тријумф у преостале две утакмице, али би и у том случају о пласману међу осам најбољих могла да одлучује кош разлика. Српске даме у петак се састају са Хрватском (14.00), док ће у истом термину у недељу одиграти меч са Чешком.

Дуел са Белорускињама одлучен је у трећој четвртини, када је наша репрезентација стекла двоцифрену предност захваљујући одличној игри Тамаре Радочај и сестара Ане и Милице Дабовић. У последњем периоду пропуштена је шанса за много убедљивију победу, што би могло да игра улогу у одређивању четвртфиналиста Евробаскета.

СРБИЈА – БЕЛОРУСИЈА 54:48
СРБИЈА: Радочај 11, Вулић, Чадо 3, Крњић, Јовановић 6, Миловановић 2, Бутулија, Матић (7 ск), Ајановић, М. Дабовић 13 (4 ас), А. Дабовић 13 (6 ск, 5 ас), Рад 6.
БЕЛОРУСИЈА: Исцељацова, Тарасава 2, Сницина 6, Мураскаја, Лихтарович 8, Ануфријенка 7, Верамејенка 12, Леучанка 8, Харазецкаја, Попова, Трафимава 3, Крес 2.