Прочитај ми чланак

Кошаркаш није хтео да прими вакцину али је био присиљен,сада му је каријера готова

0

Још један професионални спортиста приморан је да прекине своју каријеру због вакцине против KОВИД-19.

Кошаркаш BYU Richard Harward, универзитетског кошаркашког тима, најавио је да неће играти до краја сезоне након што је пао у несвест током егзибиционе утакмице против Colorado Christian-a 4. новембра, мање од две недеље након што га је управа тима приморала да прими вакцину против ковид-а, компаније Фајзер.


Рицхард је испричао свој проблем:

Стање које погађа моје срце развило је даље компликације. Због мог здравља и сигурности, одлучено је да ћу изостати до краја сезоне. Преплављен сам изливом љубазности и подршке.

Према речима његове мајке Алице, Ричард првобитно није желио да прими вакцину против ковид-а, али је био “притиснут, присиљен и осрамоћен” од стране менаџмента тима који му је на крају запретио да ће га спречити да игра јер “не иде” и “чува све на сигурном”.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Richard Harward (@richardharward_42)

Ричард(26) са родитељима

Међутим, као што је до сада очигледно, вакцине нису сигурне и Ричард је платио врло високу цену од које се можда никада неће опоравити.

Рицхард, који је претходно био у врхунском физичком стању, постао је изузетно болестан у року од неколико дана након што је примио вакцину, онесвестио се и патио од “ужасног притиска и бола у грудима”. Развио је тешку упалу срца, као и крвне угрушке.


Као што је уобичајено у овим случајевима, сви доктори које је видео осим једног су негирали да би то могло имати везе са примљеном вакцином и рекли да су такве повреде “за неке људе само неизбежне у неком тренутку живота”.

Доктори су му такође очигледно препоручили да не узима лекове за разређивање крви као што је аспирин за борбу против угрушака.

Остали његови саиграчи из BYU-а су разумљиво шокирани његовим повредама и тренутно разговарају о подношењу тужбе против тима, иако ако је искуство из прошлости једина тактика која ће имати ефекта је тимски удар.

Вест о Харвард-овој озледи од вакцине долази само неколико месеци након што је НБА играч Брандон Гоодwин објавио да је његова сезона окончана почетком прошле године због крвних угрушака као резултат вакцине против КОВИД-19. Овај 26-годишњак од тада није потписао уговор са НБА тимом и спекулише се да је његова каријера у лиги завршена.