• Почетна
  • СПОРТ
  • Кошарка – претња навијачима: Прекид дербија у случају вређања актера
Прочитај ми чланак

Кошарка – претња навијачима: Прекид дербија у случају вређања актера

0

kosarka-crvena-zvezda-partizan-derbi170213-ras-foto-aleksandar-dimitrijevic20_origh(Спортал)
Удружење кошаркашких клубова Србије објавило је мере за спречавање вређања учесника утакмица у Суперлиги, које се крећу од упозорења спикера до пражњења хале и играња пред празним дворанама.

Ако током утакмице буде личног вређања, први судија је дужан дапрекине утакмицу, а званични спикер треба да упозори публику дапрестане. Ако се то настави, упозорење треба да упуту званичнипредставник клуба, а ако се и тад не прекине, онда навијачима требада се обрати капитен.

У случају да ниједно упозорење не помогне, судија је дужан да преко делегата меча затражи од полиције да испразни део трибина. Ако ни то не буде могуће, утакмица се прекида и наставља се у наредна 24 сата без присуства публике.

– Искрено се надамо да ће сви љубитељи кошарке, навијачи, клубови,медији подржати ову иницијативу и тиме допринети да сви заједно уживамо: навијачи у спортском навијању, играчи и тренери на терену, као и гледаоци широм Србије који путем преноса прате утакмице – наводи се у саопштењу Удружења, а преноси Бета.

Ова иницијатива је договорена прошле недеље, а свих осам учесникаСуперлиге је подржало.

(Фото: МН Пресс)