• Почетна
  • СПОРТ
  • КОШАРКА: Партизан бољи од Звезде, црно-бели на корак до нове титуле!
Прочитај ми чланак

КОШАРКА: Партизан бољи од Звезде, црно-бели на корак до нове титуле!

0

kk partizan kk zvezda foto-aleksandar-dimitrijevic--23_f

Кошарка пристојна, атмосфера никаква, а Партизан на корак од титуле првака Србије – тако се може описати трећи дуел серије где су црно-бели успели да савладају Црвену звезду у сабласно празном Пиониру са 77:67 (17:19, 27:18, 19:15, 14:15) и поведу са 2:1 у финалу плеј-офа српског шампионата.

Прву утакмицу, након циркуса и невероватне завршнице, добила је Црвена звезда са 97:88, док је Партизан изједначио у серији одмах у наредном сусрету савладавши „вечитог“ ривала са 82:62, а сада је у празном, због казне, Пиониру, још једном остварила победу за преокрет.

Прва четвртина: Вујошевићу одмах техничка, Звезди вођство

Партизан – Црвена звезда 77:67 (17:19, 27:18, 19:15, 14:15)
Дворана: Пионир. Без гледалаца. Судије: Јовичић, Нешковић, ГлишићПартизан: Тепић 5, Маринковић, Ловерњ 11, Павловић 16, Дало, Милутинов 5, Богдановић 20, Гагић 11, Андрић, Безбрадица, Бертанс 9, Шалић.
Црвена звезда: Ребић, Митровић 8, Блажич 6, Симоновић 6, Марјановић 22, Радноевић, Катић, Нелсон 16, Џенкинс 4, Липовиј 2, Драгичевић 3.

Партизан је ишао до „+4“, а онда су црвено-бели до првог тајм-аута погодили за три поена преко Нелсона и наставили да држе корак за шампионом Србије (10:9).

Тренер Партизана је успео након пет минута игре да заради техничку грешку, што уопште више није чудно за њега, тако је Нелсон вратио изједначење 10:10.

Серију црвено-белих од 7:0 након техничке стратега Партизана прекинуо је Давис Бертанс са тројком, а онда је Милутинов положио на три минута до краја деонице за „-1“ (16:15).

Повели су црно-бели у последњем минуту, али је Митровић уз фаул погодио, док је четвртина завршена са 19:17 за Звезду.

Након рампе Богдановића и неколико напада без реализације, Нелсон је погодио за вођство Звезде, а Гагић је закуцавањем узвратио за 2:2 након минут и по игре.

Јесте да је Партизан остварио победу у другом дуелу, али је Павловић са дистанце показао да би игра црно-бели била још боља да је он био ту.

Друга четвртина: Најбржих пет личних за Лазића, Партизан преокренуо

Звезда је наставила грчевито да брани своју предност, а онда је Митровић наставио са веома добром игром и још једном поготком уз два скока у нападу, па је за црвено-беле након три минута друге деонице било 25:20. Павловић је са осам метара вратио „-2“, а Богдановић донео тројком преокрет и Радоњићев тајм-аут.

Милутинов је на пола четвртине зарадио већ трећу личну грешку што је створило велике проблеме у рекету Партизана, али је успео Бранко Лазић да га престигне са пет личних грешака што вероватно није одавно забележено у европској кошарци. Партизан је преокренуо на 29:25. Када је Павловић направио личну у офанзиви, Симоновић је брзом реализацијом смањио већ велику разлику за црно-беле на 34:30.

Марјановић је први дошао до двоцифреног учинка после доброг грађења и полу-хорога, али је Партизан константно добром одбраном правио већу разлику све до 44:37 како се и отишло на одмор.

Трећа четвртина: Црвено-бели се приближили, техничка Катића вратила Партизан на пристојну разлику

Богдановић је тотално преузео диригентску палицу и већ у 27. минуту игре сакупио 20 поена, а онда је кренула размена ватре са линије за три поена, са једне стране Тадија Драгићевић, а са друге Саша Павловић тако да је резултат био 56:50 за Партизан. Таман када се Звезда примала на „-4“, Катић је направио техничку грешку, па је Милутинов погодио једно слободно бацање, а затим у следећем нападу полагање за 59:52 на 50 секунди до последње деонице.

Брза паљба и игра је тотално ошамутила црвено-беле који су дозволили још врло лака четири поена за „вечитог“ ривала који је пун себе отишао на одмор пред почетак четврте четвртине са предношћу од „+11“ (63:52).

Четврта четвртина:  Звезда јурила предност, Партизан лагано контролисао игру

Некако се чинило да ће Партизан врло лако одржати предност, али се то није десило, јер су црвено-бели дошли после три минута до „-7“. Ипак, тројка Партизана била је довољна да се вођство врати на двоцифрену разлику (70:60). Спољна линија Звезде се превише умарала, тако да није била прецизна на крају четвртине, иако је успела да реши деоницу у своју корист (15:14), али је Партизан на крају прославио другу победу и преокрет у серији.

(Блиц, фото: Александар Димитријевић)