Прочитај ми чланак

„Корону су створили покварени и зли људи – какви шишмиши, какве пијаце“

0

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић причао је о спорту у нашој земљи, али и актуелној ситуацији са коронавирусом.

Он је свој други мандат на челу ОКС почео недавно.

Пандемија коронавируса одложила је Олимпијске игре за следећу годину, а Маљковић има занимљиво становиште по овом питању, односно настанку Цовида-19.

„Убеђен сам да је вирус створен потајно, да су га направили тројица или четворица покварених људи, зли „генијалци“ са великим капиталом иза леђа и са намером да сруше човечанство. Каква пијаца, какви шишмиши… Пре неколико месеци сам рекао да ће се вакцина појавити одмах после америчких избора и погодио сам“, рекао је Маљковић за „Вечерње новости“.

Маљковић каже да му се неколико пута у каријери десило да се одложе такмичења, утакмице.

„Прва анегдота је с почетка моје каријере у новобеоградском Радничком. Дочекали смо тузланску Слободу у Хали спортова и поред главе ми је пролетела нека тепсија, послужавник. Меч је одмах био прекинут. Затим, током рата у Заливу, као тренер Барселоне сам путовао са екипом на меч Евролиге са Макабијем у Тел Авив, иако су сви проценили да је то сулуд потез. Док сам тренирао Уникаху, биле су велике поплаве у Шпанији, па сам врло добро кроз све ове године схватио шта значи термин „вис мајор“. Међутим, оваква врста више силе је незабележена у новијој историји човечанства и то нас је све прилично успорило.“

О спорту у Србији…

„Спорт у Србији је добро, хвала на питању! Имамо у перспективи троје сјајних наследника Новака Ђоковића. Одбојка нам је једна од првих брига, јер морамо да радимо на новој генерацији момака и девојака који долазе после великих шампиона. Поносни смо на младу бацачицу копља Адријану Вилагош. Бокс је кренуо крупним корацима напред. Желимо да рукомет вратимо на стазе старе славе и да константно помажемо, условно речено, малим спортовима. То су неке добре ствари.“

Маљковић је закључио да се све мањи број младих бави спортом и то је озбиљан проблем.