Прочитај ми чланак

Ко ће бити ’Београдски победник’?

0

xgames-foto-ivan-miladinovic

(Б92)

Један од највећих фестивала екстремних спортова у региону, ЈОШ! Winner of Belgrade  одржава се и ове године у петак и суботу у скејт парку Ушће.

Седму годину заредом манифестацију организује удружење JC& co, под покровитељством Општине Нови Београд.

То такмичење на најбољи начин промовише домаћу сцену екстремних спортова, и уз учешће бројних иностраних професионалних возача ролера, скејтборда и BMX-у, смешта Београд на мапу популарних дестинација за бављење тим спортовима.

Петак је у скејт парку резервисан је за аматерско такмичење у скејту и ролерима, и државно првенство Србије у BMX-у, ролерима и скејту. Тог дана публика ће имати прилику и да ужива у вожњама учесника међународног дела такмичења.

Други такмичарски дан у скејт парку представља тренутак одлуке за све учеснике јер ће се тог дана бирати ’Београдски победник’. Учесници из Мађарске, Румуније, Бугарске, Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Аустрије, Пољске, Немачке, Шведске, Америке, Канаде, Бразила и Израела ће кроз квалификације тражити свој пут до финала у којем ће их сачекати државни првак Србије.

Загревање за такмичења у скејт парку почиње већ у среду одмеравањем снага возача маунтин бајка на дирт стази Бежанијска коса. У вечерњим сатима тог дана публику очекује први JC Cypher Cash All Style Battle, такмичење у свим врстама плесова, који ће се одржати у новоотвореном дорћолском клубу КПТМ.

Следећи дан, 22. августнајвеће улично такмичење у скејту, ролерима, BMX-у и МТБ-у које ће се одржати у центру Београда и то на релацији Трг Републике – Вуков споменик.