Прочитај ми чланак

КАМИНСКИ ЧЕКА ПОЗИВ: Стигао одговор НБА играча о наступу за Србију (ВИДЕО)

0

Американац не би имао ништа против могућности да заигра за Орлове!

Јавност у Србији прилично је узбуркала изјава новог селектора кошаркаша, Игора Кокошкова, који разматра могућност да Френк Камински заигра за Орлове.

Центар Финикс Санса (26, 213) није раније контактиран јер је ипак третиран као странац, за Србију га вежу само корени, а Кокошков је за кошмагазин рекао да је Камински НБА играч и да ће се разматрати. Потом је то појаснио речима да свако ко има законско право, таленат и квалитет, може да буде потенцијални репрезентативац, а то важи и за Каминског.

Уједно, Кокошков је најавио прилично гломазан први списак, а тим поводом, желели смо да дођемо и до изјаве Френка Каминског, како бисмо сазанли да ли има жељу да обуче дрес Србије и како је реаговао на овај потез Кокошкова.

Контактирали смо Френковог агента Кевина Бредберија, менаџера агенције БДА, који је за Телеграф изјавио да би Кокошков наишао на позитиван одговор!

– Он је дефинитивно отворен за ту могућност. Али ништа му још није речено и није контактиран тим поводом, осим вашег питања. Док до тога не дође, нећемо ништа коментарисати – рекао је Бредбери.

На изјаву самог играча ћемо сигурно сачекати до потенцијалног позива, а занимљиво је да је прошле године био у Београду на кампу „Кошарка без граница“.

Тада је говорио о коренима са очеве стране и да је играо у српској лиги у Чикагу.

– Знам каква је српска култура из америчког угла и сјајно је доћи овде. Момци из Србије су сјајни, упознао сам Николу Јокића, волим да се забављам са њим, одличан је играч. На колеџу немате тај доживљај упознавања играча из иностранства. На мом колеџу их није било, али када уђете у НБА видите играче из свих крајева света – рекао је тада Камински, који је у каријери играо за Шарлот од 2015. до 2019, кад је дошао у Финикс.

Претходно је био званично најбољи колеџ кошаркаш, био је МВП НЦАА, али је остао само без титуле у дуелу са Дјуком пре четири године. Још у млађим данима, амерички медији су га хвалили, упоређивали са Дивцем и Новицким, али селектор Александар Ђорђевић „пресекао“ је муњевито причу о играчу.

– Мој став о странцима у репрезентацији Србије одавно се зна. Много пута сам јасно рекао да ме ангажовање страних играча у националном тиму не интересује и то ћу сада поновити последњи пут. Више нећу реаговати на овакве таблоидне вести које се пласирају због интереса појединих менаџерских агенција – рекао је тада Ђорђевић.