Прочитај ми чланак

КАКАВ ШОК Невиђена сензација – нећемо гледати тениски класик Ђоковић – Федерер!

0

Љубитељи тениса широм света ипак неће имати прилику да уживају у обрачуну Новака Ђоковића и Роџера Федерера у четвртфиналу УС Опена, пошто је Швајцарац неочекивано елиминисан у осмини финала.

Аустралијанац Џон Милман направио је ноћас сензацију, после преокрета је савладао најбољег швајцарског тенисера резултатом 3:1. По сетовима је било 3:6, 7:5, 7:6 и 7:6.

Након првог сета нико није могао ни да сања да ће Федерер погнуте главе напустити стадион „Артур Еш“. Швајцарац је рутински дошао до предности од 1:0 у сетовима. Један брејк био је сасвим довољан за освајање сета. У тим моментима чинило се да у потпуности контролише дешавања на терену. Међутим…

Сјајни Милман је у наставку играо дефинитивно најбољи тенис у каријери. Федерер је имао брејк предности, али је Милман у десетом гему узвратио и изједначио на 5:5. У моменту када је Роџер сервирао за останак у сету, Аустралијанац прави нови брејк и осваја други сет.

Уследила су два изузетно драматична сета. У трећем сету оба тенисера су сјајно сервирала. Нису виђени брејкови па је одлука пала у тај-брејку. Швајцарац је имао сет лопту, али није успео да је искористи. Милман је у финишу одиграо сјајно и добио тај-брејк 9:7.

Федерер је у четвртом сету први стигао до брејка. Имао је 4:2 и деловало је да ће брзо доћи до изједначења у сетовима. Међутим, грешке на мрежи скупо су га коштале. Милман враћа брејк и сет улази у нову драматичну завршницу. Федерер је играо катастрофално у тај-брејку. Милман брзо долази до пет сет лопти. Прве две није успео да искористи, али трећу прилику јесте.

Тренутно 55. тенисер света ће у свом првом Грен слем полуфиналу играти против српског тенисера Новака Ђоковића, који је у осмини финала био убедљив против Португалца Соузе 3:0 (6:3, 6:4, 6:3).